Το νέο περιστατικό στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στη Κοφίνου όπου Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας αφού επιτέθηκε σε γυναίκα λειτουργό στην συνέχεια πρόταξε μαχαίρι, ενώ ακολούθως στην προσπάθεια να τον συλλάβουν, αυτός αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να δαγκώσει τον λοχία της Αστυνομίας στο χέρι, πηγάζει από την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος σε τέτοιες συμπεριφορές, καθώς και από την έλλειψη αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε προειδοποιήσει αρκετό καιρό πριν, όταν αλλοδαποί «εξεγέρθηκαν» και προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο στην Κοφίνου, βάζοντας φωτιές και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο χώρο, καθώς και λίγο καιρό μετά όταν επιτέθηκαν σε φρουρό χτυπώντας τον στο κεφάλι, ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει γίνονται ανεκτές.

Με αφορμή τα επεισόδια, καλέσαμε τότε την Κυβέρνηση και τους αρμοδίους να προχωρήσουν στην άμεση απέλαση όλων των αλλοδαπών που είχαν εμπλοκή στα συγκεκριμένα βίαια επεισόδια, δυστυχώς όμως, δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα να είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές.

Ως εκ τούτου, θέτουμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, ενώπιον των βαρύτατων ευθυνών που τους αναλογούν, καθώς με την απαράδεκτη ανοχή που επιδεικνύουν θέτουν την σωματική ακεραιότητα των λειτουργών του Κέντρου σε κίνδυνο.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση απέλαση ΟΛΩΝ των αλλοδαπών που είχαν εμπλοκή και στα παλαιότερα επεισόδια, καθώς και το πρόσφατο περιστατικό. Όταν δεν σέβονται το κράτος που τους φιλοξενεί, τότε ούτε και το κράτος θα πρέπει να τους σεβαστεί.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)