Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της Πέμπτης(30/08) στο κέντρο υποδοχής αιτητών ασύλου στην Κοφίνου, ένας 51χρονος Κούρδος αιτητής ασύλου ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, ανέσυρε μαχαίρι και επιτέθηκε εναντίον λειτουργού του Κέντρου κατά την διάρκεια έντασης που προκλήθηκε μεταξύ της συγκεκριμένης λειτουργού και γυναίκας επίσης Κουρδικής καταγωγής. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία από τους φρουρούς του κέντρου και μελή του Αστυνομικούς Σταθμού Κοφίνου κατέφθασαν αμέσως στην σκηνή. Τα αρμόδια όργανα στην προσπάθεια τους να συλλάβουν τον 51χρονο, αυτός αντιστάθηκε στην σύλληψη, δαγκώνοντας στο χέρι ένα λοχία της Αστυνομίας.

Προειδοποιούμε εδώ και χρόνια πως η ραγδαία είσοδος «προσφύγων» προς στην πατρίδα μας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και θα επιφέρει αρκετά προβλήματα στην κοινωνία μας. Το πρόσφατο κρούσμα στην Κοφίνου προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Αποδεικνύει την επικίνδυνη εκτίναξη της εγκληματικής παραβατικότητας, λόγω των μεγάλων ορδών των λαθρομεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην πατρίδα μας. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε το περιστατικό που εξελίχθηκε πάλι στο κέντρο υποδοχής αιτητών ασύλου της Κοφίνου, προ λίγων μηνών, όταν ο συγκεντρωμένος όχλος προέβη σε σοβαρά επεισόδια και βανδαλισμούς, προκαλώντας χάος και αταξία. Θέση του κινήματος μας είναι η άμεση απέλαση όλων όσων δεν σέβονται το κράτος που τους φιλοξενεί και προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες πράξεις.

Δυστυχώς οι προβληματισμοί και οι εισηγήσεις μας για αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης δεν έχουν εισακουστεί από τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε δυσμενείς καταστάσεις. Πάγια θέση του κινήματος μας για αντιμετώπιση αυτού του μείζονος κοινωνικού ζητήματος είναι η χάραξη μιας ορθής μεταναστευτικής πολιτικής ώστε να παταχθεί αποτελεσματικά αυτό το διαχρονικό πρόβλημα.

Η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας, βαραίνει τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες δεν είχαν την πολιτική βούληση να πράξουν τα δέοντα ώστε να παταχθεί αποτελεσματικά η παράνομη μετανάστευση, με αποτέλεσμα το μείζον αυτό πρόβλημα να διογκωθεί επικίνδυνα. Το κράτος υποχρεούται να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να διασφαλίσει την δημόσια ασφάλεια και τάξη, ώστε να επικρατήσουν συνθήκες ομαλότητας και ευνομίας στην κοινωνία μας.

Αντ’ αυτού το κράτος θέλει να τους δημιουργήσει επιπλέον χώρο φιλοξενίας στο στρατόπεδο της 31η Μοίρας Καταδρομών στο Ζύγι. Το κράτος χρειάζεται άμεσα μεταναστευτική πολιτική για να προστατέψει τους πολίτες του και όχι νέα κέντρα φιλοξενίας…