Η διαφύλαξη του δημόσιου σχολείου πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος, καθώς η ύπαρξη έστω και της παραμικρής πιθανότητας να καταργηθεί το δημόσιο σχολείο, θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία, αφού πολλά παιδιά συμπατριωτών μας θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να μην μπορούν να λάβουν έστω και την βασική εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στην στάση των υπολοίπων κομμάτων, με μπροστάρη το ΑΚΕΛ. Η πρόταση που έχουν καταθέσει και τα υπόλοιπα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν και δική μας πρόταση, αλλά από ότι φαίνεται η επικοινωνιακή πολιτική του ΑΚΕΛ, που στόχο έχει να πλήξει και το Κίνημά μας, τους εμποδίζει να αποδεχθούν να εγγραφεί και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σε αυτή την πρόταση.

Ελπίζω οι εκπαιδευτικοί να μάθουν ποια είναι η αλήθεια και ποιοι θέτουν πάνω από το συλλογικό συμφέρων, τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.

Κλείνοντας, καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει την ετσιθελική της στάση, καθώς τις επιπτώσεις των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί θα τις πληρώσουν πρώτα από όλα οι ίδιοι οι μαθητές.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)