Σαν σήμερα, 14 Αυγούστου, τρεις μέρες μετά την 11η Αυγούστου, η Επαρχία Αμμοχώστου και μαζί της ολόκληρη η Κύπρος ντύνεται στα μαύρα, αφού αφήνει την τελευταία του πνοή πάνω στον ιστό της κατοχής, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που τρείς μέρες νωρίτερα έπεφτε νεκρός ο Τάσος Ισαάκ, ακόμα ένα παλληκάρι, ο Σολωμός Σολωμού.

Ένα παλληκάρι, που με την θυσία του απέναντι σε ένα υπεράριθμο στρατό κατοχής, απέδειξε ότι οι αριθμοί δεν παίζουν καμία σημασία μπροστά στο σθένος και την ανδρειοσύνη της αθάνατης ελληνικής ψυχής, που δεν μπορούν να την γονατίσουν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο μεγαλείο των δύο παλληκαριών και τιμά έμπρακτα την θυσία τους.

Δυστυχώς, 22 χρόνια μετά, παρόλο που ΟΛΑ τα κόμματα, πλην του ΕΛΑΜ, είτε κυβέρνησαν, είτε συγκυβέρνησαν την πατρίδα μας, κανείς δεν μπόρεσε να αξιοποίησει την θυσία των δύο ηρωομαρτύρων, που θα έπρεπε να ήταν η αιχμή του δόρατος της εξωτερικής μας πολιτικής για να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας.

Επίσης, κανείς δεν τόλμησε να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στους ήρωες, στήνοντας ένα μνημείο στο χώρο της θυσίας τους.

Είκοσι δύο χρόνια μετά, φτάσαμε στο σημείο να παρακολουθούμε με λύπη και αποτροπιασμό την Κυβέρνηση να ασελγεί πάνω στην μνήμη των δύο ηρωομαρτύτων, ανοίγοντας το οδόφραγμα της Δερύνειας, ενώ πριν λίγο καιρό στα ελβετικά θέρετρα έφτασε στο έσχατο σημείο, να παρακάθεται στο ίδιο τραπέζι με έναν εκ των δολοφόνων τους.

Εις ένδειξη σεβασμού, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση όπως υλοποιήσει όσα ζήτησε το Κίνημά μας από την πρώτη μέρα που εισήλθε την Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλαδή να:
– σταματήσει άμεσα τις διεργασίες διεξάγονται για άνοιγμα οδοφράγματος στο σημείο θυσίας των δύο ηρωομαρτύρων
– ανεγείρει μνημείο στο χώρο της θυσίας τους
– να θέσει ως όρο στο τραπέζι των συζητήσεων, την παράδοση του «βουλευτή και «προέδρου» του «κόμματος» των εποίκων, Ερχάν Αρικλί, καθώς και του ηγετικού στελέχους του ιδίου «κόμματος», Κενάν Ανκίν, οι οποίοι εδώ και χρόνια καταζητούνται διεθνώς για τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αντίστοιχα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)