Ύστερα από 167 μέρες αιχμαλωσίας ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα αφεθούν ελεύθεροι έως τη δίκη τους, όπως αποφάσισε πριν λίγο το τουρκικό δικαστήριο.

Όπως έγινε γνωστό εντός ολίγων ωρών και ύστερα από τις τυπικές διαδικασίες οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και στα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν στην Τουρκία για την δίκη τους.

Προφανώς ο Ερντογάν υπό το βάρος των διεθνών πιέσεων που του ασκούνται και την διαφαινόμενη κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, προχώρησε σε μια ενέργεια αποκλιμάκωσης.

Η ουσία και το χαρμόσυνο νέο πάντως είναι ότι ύστερα από 5 σχεδόν μήνες τα δύο Ελληνόπουλα που αιχμαλωτίστηκαν εν ώρα υπηρεσίας θα βρίσκονται τον Δεκαπενταύγουστο σπίτι τους.

Να σημειώσουμε ότι όλες αυτές τις ημέρες οι 2 Έλληνες αξιωματικοί είχαν εγκαταλειφθεί από την υποτακτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τώρα βιάζεται να πανηγυρίσει.

Μόνο η Χρυσή Αυγή αντέδρασε δυναμικά στην αιχμαλωσία τους και κάθε ημέρα που περνούσε υπενθύμιζε την παράνομη κράτηση τους από τον Ερντογάν.

ΠΗΓΗ