Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), κρατώντας άσβεστη την εθνική μνήμη, παρευρέθηκε στα μνημόσυνα των ηρώων της Επαρχίας Λεμεσού, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη, αλλά θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Έντονη ήταν η παρουσία του Κινήματος στο χωριό Ζωοπηγή, όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο του έφεδρου Ανθυπολοχαγού Πεζικού Αντώνη Αντωνίου. Ο 19χρονος λεβέντης από την Ζωοπηγή, ο οποίος υπηρετούσε στο 212 Τ.Π., έπεσε ηρωικά μαχόμενος στην μάχη του αεροδρομίου της Λευκωσίας, όταν εχθρικό βλήμα έπεσε μέσα στο όρυγμά του. Στην προτομή του ήρωα, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου κατέθεσε το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής Κωστάκης Βασιλειάδης.

Επίσης, αντιπροσωπεία του Μετώπου Νεολαίας παρευρέθηκε στο χωριό Απεσιά, όπου τελέστηκε το Εθνικό Μνημόσυνο του Ευριπίδη Νούρου και του Νεοκλή Παναγιώτου, οι οποίοι δολοφονήθηκαν στις 16 Αυγούστου το 1961, λίγα μέτρα μακριά από τον αστυνομικό σταθμό της Μονής. Στεφάνι στην προτομή του ήρωα εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία!