Ολοσέλιδο αφιέρωμα στο εξώφυλλο της έχει η αριστερή εφημερίδα “ΓΝΩΜΗ”, που κυκλοφορεί και αρκετές φορές υβριστική προς το Κίνημά μας, η οποία παραδέχεται πως τα κόμματα του ενδιάμεσου ολοένα και ΕΛΑΜοποιούνται. Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στην ΕΔΕΚ, η οποία όπως βλέπουμε τους τελευταίους μήνες υιοθετεί ολοένα και περισσότερες θέσεις του Κινήματός μας, κυρίως στο εθνικό ζήτημα.

Βεβαίως, το πιο πάνω συμπέρασμα αποτελεί διαπίστωση αρκετών μηνών και κυρίως μετά τις Προεδρικές Εκλογές, όπου ο ενδιάμεσος είδε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο να εκτοξεύεται εκλογικά την ίδια ώρα που δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν την ΕΔΕΚ, στο 1%.

Ποιά ήταν η λύση για τους “ενδιάμεσους”; Μα φυσικά να αντιγράψουν τις θέσεις και τις πρακτικές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Ο κόσμος όμως δεν είναι ηλίθιος και κατανοεί πως όλα αυτά γίνονται προς αγράν ψήφων και πως δεν εμπεριέχουν καμία ιδεολογική σημασία.

Άλλωστε οι ξεκάθαρες θέσεις και πιστεύω του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου δεν μπορούν ούτε να αντιγραφούν, ούτε να υιοθετηθούν από κόμματα τα οποία άλλα λένε στις τηλεόρασεις, άλλα στα καφενεία και άλλα στο Κοινοβούλιο και στο Εθνικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά το δημοσίευμα, είναι ξεκάθαρο πλέον πως η αριστερά “τρέμει” στην ραγδαία άνοδο του ΕΛΑΜ, αλλά κατανοούν και οι ίδιοι πως είναι αργά. Όταν ολόκληρα κόμματα του κατεστημένου αναγκάζονται να ακολουθήσουν το Κίνημά μας, τότε φαντάζεστε τι πράττει ένας λαός κουρασμένος και αηδιασμένος από τις θλιβερές πρακτικές των μεγάλων κομμάτων.