Η θυσία του Τάσου Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996, όπως και η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού λίγες μέρες μετά, στις 14 Αυγούστου, επαναφέρει στην μνήμη όλων μας το χρέος που έχουμε να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, όπως μάλιστα αναγραφόταν στην μπλούζα που φορούσε ο Ισαάκ, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο οδόφραγμα της Δερύνειας, μετά από την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από τους βάρβαρους κατακτητές.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο μεγαλείο των δύο παλληκαριών και τιμά έμπρακτα την θυσία τους.

Δυστυχώς, 22 χρόνια μετά, παρόλο που ΟΛΑ τα κόμματα, πλην του ΕΛΑΜ, είτε κυβέρνησαν, είτε συγκυβέρνησαν την πατρίδα μας, κανένας δεν επέδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ήρωες, στήνοντας ένα μνημείο στο χώρο της θυσίας τους. Αντ’ αυτού, παρακολουθούμε με λύπη και αποτροπιασμό την σημερινή Κυβέρνηση να ασελγεί πάνω στην μνήμη των δύο ηρωομαρτύτων, ανοίγοντας το οδόφραγμα της Δερύνειας, ενώ πριν λίγο καιρό στα ελβετικά θέρετρα έφτασε στο έσχατο σημείο, να παρακάθεται στο ίδιο τραπέζι με έναν εκ των δολοφόνων τους.

Εις ένδειξη σεβασμού, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση όπως:
– σταματήσει άμεσα τις διεργασίες διεξάγονται για άνοιγμα οδοφράγματος στο σημείο θυσίας των δύο ηρωομαρτύρων
– ανεγείρει μνημείο στο χώρο της θυσίας τους
– να θέσει ως όρο στο τραπέζι των συζητήσεων, την παράδοση του «βουλευτή και «προέδρου» του «κόμματος» των εποίκων, Ερχάν Αρικλί, καθώς και του ηγετικού στελέχους του ιδίου «κόμματος», Κενάν Ανκίν, οι οποίοι εδώ και χρόνια καταζητούνται διεθνώς για τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αντίστοιχα.

Επίσης, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι από την πρώτη μέρα που εισήλθε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Βουλή των Αντιπροσώπων, έθεσε θέμα για ανέγερση μνημείου στο χώρο θυσίας των δύο ηρωομαρτύρων, με την Κυβέρνηση να αδιαφορεί, χωρίς να δίνει εξηγήσεις για τους λόγους κωλυσιεργίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)