Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» της 08ης Αυγούστου 2018, δεν αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο παρανόησης. Το πολύ πιθανό ενδεχόμενο εθνικιστής υποψήφιος να εισέλθει πανηγυρικά στο Ευρωκοινοβούλιο για πρώτη φορά, έχει προκαλέσει «εγκεφαλικά» σε πολλούς κυρίως όμως στον «ενδιάμεσο χώρο».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως από την εμφάνιση των πρώτων δημοσκοπήσεων που δείχνουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο πολύ ψηλά στα ποσοστά που καταγράφει, τόσο το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ, όσο και τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου επιδίδονται σε συνεχείς χαρακτηρισμούς κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Ο στόχος προφανής. Να αποφευχθεί πάση θυσία η παρουσία Έλληνα Κύπριου Ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες!

Το επίμαχο απόσπασμα του ρεπορτάζ

Εξού και οι κομματικοί μηχανισμοί προσπαθούν να εμφανίσουν στην κοινή γνώμη ανανεωμένα ψηφοδέλτια με πρόσωπα τα οποία δεν έχουν φθαρεί από την έκθεση στα «τοξικά» σκάνδαλα τα οποία μαστίζουν εν πολλοίς όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου ενώ αφήνουν ανεπηρέαστο το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα. Ο χρόνος όμως ήδη λειτουργεί εναντίον τους και το ΕΛΑΜ ήδη σχεδιάζει την στρατηγική του ως προς την κατεύθυνση των Ευρωεκλογών με αντικειμενικό σκοπό την εκπροσώπηση του Εθνικισμού στο Ευρωκοινοβούλιο το 2019.