Μέλη της ΜΜΑΔ συνέλαβαν 23χρονο Τ/Κ στην περιοχή Ιδαλίου, κάτοικο της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Ο 23χρονος εντοπίστηκε να βρίσκεται σε όχημα και να κινείται από τις κατεχόμενες περιοχές προς το Δάλι. Όταν προσεγγίστηκε από τα αστυνομικά όργανα πέταξε ένα πιστόλι και ένα κινητό τηλέφωνο προς το έδαφός, καταβάλλοντας προσπάθεια να τραπεί σε φυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος 23χρονος είναι μέλος σπείρας, η οποία τον τελευταίο καιρό διέπραττε ληστείες σε περίπτερα και άλλες μικρές επιχειρήσεις στις περιοχές Λυμπιών και Ιδαλίου. Ο 23χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η πολιτική των «ανοικτών οδοφραγμάτων» αποτελεί πηγή αρκετών προβλημάτων. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης και υπόστασης που παραχωρούμε εμείς οι ίδιοι προς το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων , με την διάνοιξη των οδοφραγμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα και η εγκληματικότητα. Υπάρχουν πάμπολλα περιστατικά που είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας , με δράστες τ/κ και λαθρομετανάστες, οι οποίοι αφού εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα, ανάπτυξαν έντονη εγκληματική δράση εντός των ελεύθερων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπάρχει λοιπόν, επείγουσα ανάγκη για άμεση αναβάθμιση του Αστυνομικού σώματος, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα που λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια στις γειτονίες μας. Το κράτος υποχρεούται να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και τάξης, ώστε να ανακτηθεί και η χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους κρατικούς θεσμούς.

Το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που ενστερνίζεται την θέση για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, όσο και αν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την έδρα τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ασπάστηκαν υποκριτικά λίγο καιρό πριν τις Ευρωεκλογές, την πάγια θέση των Ελλήνων Εθνικιστών για παύση των διαδικασιών για διάνοιξη και άλλων οδοφραγμάτων. Εδώ και χρόνια κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τον σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο που επιφέρει στην πατρίδα μας η πολιτική των «ανοικτών οδοφραγμάτων», η οποία προκαλεί ζημιογόνες συνέπειες προς το λαό και την πατρίδα μας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ!