Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε το πρωί της 20ης Ιουλίου, ημέρα της αποφράδας επετείου της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου στεφάνι κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδη.

Με το πέρας της εκδήλωσης, αλλά και των αποκαλυπτηρίων του Νοράτλας που δεσπόζει στον Τύμβο, τα στελέχη του Κινήματος συνομίλησαν με πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ, αλλά και την αδελφή του ήρωα – καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη, οι οποίοι μας έδωσαν δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου, καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικά, είμαστε οι μόνοι που αγωνίζονται για τα ιδανικά που πολέμησαν οι ήρωες της Τουρκικής Εισβολής.

Επίσης ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν μικρά παιδιά, οι οποίοι σχημάτισαν κύκλο μπροστά στο μνημείο του Τύβου της Μακεδονίτισσας, τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια, τονίζοντας ότι η Κύπρος ήταν και θα ‘ναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Θλιβερή εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου, ο οποίος πετώντας τις γνωστές πατριωτικές κορώνες ανέφερε πως η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, ξεχνώντας πως η μάλλον πως το κόμμα του κρατά ζωντανή την κυβέρνηση Τσίπρα, που παραχαράσσοντας την Ιστορία, ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, που επίσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού.