Το πολιτικό κατεστημένο λειτούργησε για μια ακόμα φορά, κόβοντας και ράβοντας νόμους στα μέτρα του, εξυπηρετώντας τα δικά του συμφέροντα στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ηλίθιους που θα χάψουν ό,τι τους σερβίρουν…

Με πλήρη σύμπλευση στην Ολομέλεια της Βουλής, ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύη, πέρασαν την πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου για φορο-απαλλαγές κομμάτων στις περιπτώσεις δωρεάς ακίνητης ιδιοκτησίας.

Δηλαδή, τα κόμματα θα έχουν την ίδια μεταχείριση όπως τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και δεν θα πληρώνουν φόρους κεφαλαιουχικών κερδών κατά την εγγραφή της ακίνητης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο. Για να ακριβολογούμε τέτοιες φορολογικές απαλλαγές δίνονται κατ’ εξαίρεση για εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ τώρα με τις ευλογίες του πολιτικού κατεστημένου θα εξυπηρετεί τα κόμματα και τους κομματάρχες.

Στην ουσία πρόκειται για έμμεση μορφή χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς οι φόροι από τέτοιες κτηματικές πράξεις μπορούν δυνητικά να ανέλθουν σε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν θα εισπράξει το Κράτος (και κατ’ επέκταση οι φορολογούμενοι).

Η πρόταση αφορούσε τροπολογία του νόμου «περί φορολογίας κεφαλαιουχικών κερδών» ώστε «πράξη δωρεάς ακίνητης ιδιοκτησίας προς πολιτικό κόμμα νομίμως εγγεγραμμένου κατά τις διατάξεις του περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου να απαλλάσσεται από την καταβολή φόρου κεφαλαιουχικών κερδών κατά την εγγραφή της στο αρμόδιο επαρχιακό κτηματολογικό γραφείο επ’ ονόματι του εν λόγω πολιτικού κόμματος».

Η κομματοκρατία ζει και βασιλεύει στον τόπο μας, αφού τα πολιτικά κόμματα προχωρούν χέρι – χέρι, φτιάχνοντας προτάσεις νόμου που εξυπηρετούν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Έβγαλαν για ακόμα μια φορά την μάσκα της υποκρισίας, αφού παρά τις επίπλαστες διαφορές που έχουν μεταξύ τους κατά καιρούς, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίες ότι παρασκηνιακά, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, τα βρίσκουν.

Το μοναδικό κόμμα που στάθηκε ενάντια τους για ακόμα μια φορά και ψήφισε ενάντια στην συγκεκριμένη πρόταση νόμου θέτοντας για ακόμα μια φορά σε προτεραιότητα το συμφέρον των πολιτών, ήταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Κάθε μέρα γίνεται πιο ξεκάθαρο ότι το μοναδικό δίλημμα που υπάρχει είναι αν θα επιλέξεις να είσαι με το παλαιοκομματικό σύστημα ή με αυτούς που αντιστέκονται ενάντια στο ρεύμα των πολλών.