Σε επίδειξη μισανθρωπίας προχώρησε ο υιός του πρώην ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια, του ανθρώπου που ξεκίνησε την οικονομική καταστροφή της Κύπρου και φέρει ευθύνη για τον θάνατο 13 συμπατριωτών μας στο Μαρί (χωριό της επαρχίας Λάρνακας, για όσους δεν γνωρίζουν που βρίσκεται).

Πιο συγκεκριμένα, ο υιός του ανθρώπου που έφερε στην Κύπρο την καταστροφή, δηλώνει “περήφανος αντιφασίστας” και εργάζεται για να πείσει πως από το ΕΛΑΜ μόνο κακά μπορεί κανείς να περιμένει.

Εννοείται πως δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τους ανθρώπους που παριστάνουν τους κομμουνιστές αλλά στην πραγματικότητα είναι η άλλη όψη του νομίσματος ενός συστήματος που έχει καταστρέψει την Κύπρο και έχει φέρει τον λαό της σε ένα τραγικό σημείο.

Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: το ΕΛΑΜ ούτε προκάλεσε, ούτε πρόκειται να προκαλέσει κανένα κακό στην Κύπρο σε αντίθεση με εσάς και το κόμμα σας. Όσο για τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, έτοιμοι να σταθούμε στο πλευρό των Ελλήνων της Κύπρου που τα δικά σας λάθη τους έφεραν στην ανέχεια.

Προτού όμως ο υιός του ανθρώπου, που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη μερίδα του λαού ως “καταστρόφιας”, αρχίσει να κατηγορεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλό είναι να μάθει που είναι το Μαρί και να ζητήσει ένα συγνώμη από τους συγγενείς, τις οικογένειες και τα παιδιά των 13 ηρώων που έχασαν την ζωή τους από την εγκληματική αμέλεια του πατέρα του, όπως αναφέρει το πόρισμα Πολυβίου.