Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη παρενέβη τηλεφωνικά στο Ράδιο Πρώτο, όπου ξεκαθάρισε ότι το ΕΛΑΜ στη συνεδρία της Βουλής για τον συνεργατισμό καταψήφισε το πακέτο των πέντε νομοσχεδίων, λέγοντας ΟΧΙ στις εκποιήσεις, στις τιτλοποιήσεις δανείων και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Όπως τόνισε ο κ. Γεάδη, το ΕΛΑΜ ανάμεσα σε δύο κακές επιλογές, επέλεξε την λιγότερο οδυνηρή επιλογή για τον λαό, στηρίζοντας τις κρατικές εγγυήσεις στη Ελληνική Τράπεζα, αναλαμβάνοντας, με την στάση ευθύνης που κράτησε, την ευθύνη για τα λάθη κάποιων άλλων. Όπως υπογράμμισε ο συναγωνιστής, με την στάση που τήρησε το ΕΛΑΜ, αποφεύχθηκε ένα νέο και ακόμη πιο αυστηρό μνημόνιο, ενώ διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις και οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής του Λαού στον Συνεργατισμό.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Γεάδη, το ΕΛΑΜ κατήγγειλε στην Βουλή με ονόματα και στοιχεία το πλιάτσικο που στήθηκε στην πλάτη του Κυπριακού Ελληνισμού γύρω απ’ τον συνεργατισμό, από όλα τα κόμματα του σαθρού πολιτικού κατεστημένου, καθώς όλοι μαζί τα φάγανε.

Ακολούθως, ο κ. Γεάδη με αφορμή της επίσκεψη του νεοσουλτάνου Ερντογάν στα κατεχόμενα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι το ΕΛΑΜ θα δώσει απαντήσεις σε πολλούς αποδέκτες με την μεγαλειώδη αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει στις 20 Ιουλίου, στις 19:30, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, στέλνοντας ένα ηχηρό αντιομοσπονδιακό μήνυμα απελευθέρωσης της πατρίδας μας.