Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ανέφερε την στήριξη του ΕΛΑΜ στην δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) δεν πρέπει να καταργηθεί, καθώς μπορεί να προσφέρει στο Υφυπουργείο.

Ακολούθως, ο κ. Παπαγιάννης τόνισε πως πρέπει «να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει κακοδιαχείριση και πολλά άλλα περίεργα στον ΚΟΤ». Πρέπει, όπως ανέφερε, οι αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν κατά πόσο αυτές οι κατηγορίες ευσταθούν.

Ως Βουλευτής Αμμοχώστου, μιας επαρχίας που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, τόνισε ότι το τουριστικό προϊόν πρέπει να αναβαθμιστεί και η τουριστική περίοδος να μην ισχύει μόνο για τους πέντε μήνες του καλοκαιριού, αλλά ολόχρονα, αξιοποιώντας και προωθώντας τις ομορφιές τις πατρίδας μας.

Ακολούθως, ο κ. Παπαγιάννης αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της Περνέρας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, λόγω της απουσίας του κράτους. Ενώ παράλληλα, οι τουρίστες φεύγουν από την Κύπρο με τις χείριστες εντυπώσεις, διότι τα δημόσια έργα έχουν παραλείψει να εκπληρώσουν όσα έχουν συμφωνήσει.

Στην συνέχεια, ο συναγωνιστής καυτηρίασε το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, καθώς πέραν των γνωστών προβλημάτων, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο τοπικών επιχειρήσεων. Τόνισε παράλληλα ότι πέραν των κατοίκων της περιοχής που είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, το ΕΛΑΜ θα σταθεί εμπόδιο στην διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Ακολούθως, μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ επανέλαβε την θέση του Κινήματος για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας πάνω από τον χώρο θυσίας των Ισαάκ και Σολωμού, αλλά και την πάγια θέση του ΕΛΑΜ για άμεσο κλείσιμο ΟΛΩΝ των οδοφραγμάτων.