Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, πριν από δύο και πλέον βδομάδες, προχώρησε σε δημόσιες καταγγελίες από τους τηλεοπτικούς δέκτες του Σίγμα, το Capital και του ΡΙΚ, όπου τοποθετώντας βόμβα στα θεμέλια του διεφθαρμένου κατεστημένου, το ΕΛΑΜ συνέδεσε την φυγή κεφαλαίων του Συνεργατισμού από την Logicom μέσω της Δήμητρας Επενδυτική προς την Ελληνική Τράπεζα, η οποία στη συνέχεια εξαγόρασε τον Συνεργατισμό σε ευνοϊκή τιμή, μαζί με το σκάνδαλο της Focus, όπου ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ έλαβαν υπόγειες χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, πέραν από τα ονόματα των ιδιωτικών εταιριών που εμπλέκονται στην εξαγορά του συνεργατισμού από την Ελληνική και την αναφορά σε πρόσωπα και αριθμούς, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ αποκάλυψε ότι αντιπρόεδρος στην Δήμητρα Επενδυτική είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου.

Αν και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο αποκάλυψε με στοιχεία, ονόματα και αριθμούς ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Κυπριακής οικονομίας, ΚΑΝΕΝΑ Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) δεν αναπαρήγαγε όσα καταγγέλθηκαν δημόσια, αποσιωπώντας τα εν λόγω στοιχεία.

Ακολούθως, λίγες μέρες μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις του ΕΛΑΜ, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου έγιναν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, με τις δήθεν καταγγελίες τους, όπου απλά ανέφεραν γενικά και αόριστα ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν εις βάρους του Λαού.

Είναι φανερό ότι οι ηχηρές αποκαλύψεις του ΕΛΑΜ ενόχλησαν πολλούς, είτε αυτοί είναι πολιτικοί, είτε επιχειρηματικοί κύκλοι. Για τον λόγο αυτό, υπήρξε πλήρης αποσιώπηση των καταγγελιών, ενώ παράλληλα υπάρχει μια σκόπιμη φίμωση της φωνής της αλήθειας, της καθαρής φωνής του ΕΛΑΜ, καθώς έκτοτε δεν έχει παρευρεθεί κανένας εκπρόσωπος του κινήματος σε τηλεοπτικό κανάλι. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά τόσο από τα έδρανα της Βουλής, αλλά και καθημερινά στον δρόμο, να αποκαλύπτει με αποδείξεις ποιοι ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση στον Συνεργατισμό, αλλά και την οικονομία γενικότερα.