Την Παρασκευή 6/7 πραγματοποιήθηκε ομιλία στα ασφυκτικά γεμάτα Πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, σχετικά με τον Συνεργατισμό.

Αρχικά, τον λόγο έλαβε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ο οποίος έκανε μια εισαγωγή για στον Συνεργατισμό, κάνοντας αναφορά για την διασπάθιση και την κακοδιαχείριση των τελευταίων δεκαετιών, όπου ευθύνη φέρουν ΟΛΑ τα κόμματα που είτε κυβέρνησαν, είτε συγκυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, αναλύοντας τα νομοσχέδια που θα πάνε για ψήφιση την ερχόμενη Κυριακή (8/7) σχετικά με τον συνεργατισμό, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τα σημεία με τα οποία το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχει έντονες διαφωνίες, παρουσιάζοντας μάλιστα επιγραμματικά τις προτάσεις που έχει καταθέσει το κίνημά μας στο Εθνικό Συμβούλιο, στο υπουργείο οικονομικών και στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής.

Ακολούθως, ο συναγωνιστής ήταν καταιγιστικός, παρουσιάζοντας αδιάψευστα στοιχεία που αφορούν το ξεπούλημα του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, όπου κάνοντας αναφορά σε ονόματα εμπλεκομένων και αριθμούς, αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Κυπριακής οικονομίας, όπου εμπλέκονται επιχειρηματικοί κύκλοι και πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ΟΛΩΝ των αποχρώσεων.