Σε μια κατάμεστη αίθουσα με δεκάδες συναγωνιστές και φίλους έλαβε χώραν εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Επαρχιακή ΕΛΑΜ Λευκωσίας με θέμα: “Οι Διαχρονικές Αξίες και Ιδεώδη του Ελληνισμού”.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Επαρχιακός Λευκωσίας, κύριος Γιώργος Χατζηιωάννου, ο οποίος και παρουσίασε την θεματολογία και έδωσε την έναρξη της εκδήλωσης. Στη συνέχεια η εξ Ελλάδος ομιλήτρια και συγγραφέας κυρία Θεοδώρα Χήτα, παρουσίασε αυτές τις αξίες και ιδεώδη του Ελληνισμού μέσα από μια εκτενή και ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια ο Επικεφάλης της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του κινήματος, κύριος Γιάννος Φλουρής, έλαβε το λόγον και παρουσίασε τη διαχρονικότητα των αξιών του Ελληνισμού και εξήγησε πώς βιώνονται και εκφράζονται μέχρι σήμερα μέσα στην κοινωνία μας. Ο Επαρχιακός Λευκωσίας στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, έδωσε ένα σύντομο στίγμα της δικής του τοποθέτησης επί του θέματος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του κινήματος κύριος Χρίστος Χρίστου έλαβεν τον λόγο και επί της ευκαιρίας τοποθετήθηκε και σε θέματα επικαιρότητας και συγκεκριμμένα στο Μακεδονικό και στα του Συνεργατισμού. Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.