Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα κράτησης εναντίον 34χρονου από τη Βουλγαρία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, αμελής οδήγηση και εγκατάλειψης της σκηνής του τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο προκλήθηκε ο τραγικός θάνατος μιας 5χρονης.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, την Δευτέρα γύρω στις 14.20, ενώ ο 34χρονος οδηγούσε το σαλούν αυτοκίνητο του στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς, συγκρούστηκε βίαια με το πίσω μέρος διπλοκάμπινου οχήματος που προπορευόταν και οδηγείτο από 35χρονο από τη Λάρνακα. Επιβάτες στο διπλοκάμπινο ήταν η σύζυγος του 35 χρόνων και στα πίσω καθίσματα τα τρία παιδιά, ένα κοριτσάκι 5 ετών και δύο αγοράκια ηλικίας 3 και 9 ετών.

Από τη σύγκρουση το διπλοκάμπινο αυτοκίνητο σπρώχθηκε προς τα αριστερά, συγκρούστηκε με το στηθαίο ασφαλείας του δρόμου και στη συνέχεια αναποδογυρίστηκε και ακινητοποιήθηκε στη μέση του οδοστρώματος. Ο οδηγός του σαλούν αυτοκινήτου συνέχισε την πορεία του και ακινητοποιήθηκε γύρω στα 200 μέτρα από τη σκηνή του δυστυχήματος, πιθανόν λόγω μηχανικής βλάβης.

Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν οι οδηγοί και οι επιβάτες του διπλοκάμπινο με το 5χρονο κοριτσάκι θανάσιμα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αφού εξετάστηκαν παρέμειναν στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης εναντίον του 34χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ ανακρινόμενος προφορικά έδωσε κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται και συγκεκριμένα ανέφερε ότι πριν την σύγκρουση είχε αποκοιμηθεί και ξύπνησε στο σημείο που ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο του.

Στον ύποπτο διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος ναρκοτέστ με θετική ένδειξη στα οπιοειδή. Επίσης, αναφέρθηκε ακόμα ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο 34χρονος δήλωσε κατά τη σύλληψη του πως παρακολουθείται από ιδιωτικό ψυχίατρο και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά θρηνήσαμε θύματα στην άσφαλτο, με το θύμα αυτή την φορά να είναι ένα 5χρονο κοριτσάκι. Θύτης ένας Βούλγαρος υπό την επήρεια ναρκωτικών, ο οποίος αν και τον παρακολουθούσε ψυχίατρος, δεν του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης!