Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Capital, όπου αναφέρθηκε με ονόματα και στοιχεία στο σκάνδαλο του Συνεργατισμού και υπογράμμισε την ευθύνη όλων των κομμάτων στην κακοδιαχείριση του.

Αναφερόμενος αρχικά στο ζήτημα της ατιμωρησίας όσων ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου και πολλά άλλα σκάνδαλα, τόνισε πως αποτελεί λαϊκή απαίτηση οι ένοχοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να πληρώσουν επιτέλους για τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του Λαού. Αντί όμως όσοι μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση να τιμωρηθούν από την δικαιοσύνη, επανειλημμένα, οι φορολογούμενοι πολίτες αυτού του κράτους καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.

Όσο αφορά την κακοδιαχείριση του Συνεργατισμού, τόνισε τις βαρύτατες ευθύνες που βαραίνουν όλα τα πολιτικά κόμματα, που διόριζαν «δικά τους άτομα» σε θέσεις κλειδιά. Μάλιστα, στη συνέχεια, απαντώντας στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, ο συναγωνιστής ανέφερε ονομαστικά στελέχη και πρώην Βουλευτές του ΑΚΕΛ που εμπλέκονται στην υπόθεση του Συνεργατισμού.

Ακολούθως, ο κ. Γεάδη προέβη σε μια ηχηρή αποκάλυψη για μια κομπίνα εκατομμυρίων, που ίσως αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Κυπριακή οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, συνέδεσε την φυγή κεφαλαίων από των συνεργατισμό προς την Ελληνική Τράπεζα, η οποία στη συνέχεια εξαγόρασε τον Συνεργατισμό σε ευνοϊκή τιμή, μαζί με το σκάνδαλο της Focus, όπου ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ έλαβαν υπόγειες χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Εν συνεχεία, όσα αφορά τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και τις εκποιήσεις, ο συναγωνιστής ανέφερε ότι η κυβέρνηση μετά και την πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών, αντί να προστατεύσει τους πολίτες από τις τράπεζες, τάσσεται στο πλευρό των τραπεζιτών, παρέχοντας διευκολύνσεις στις τράπεζες για να εκποιούν τα σπίτια των συμπατριωτών μας, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέο κύμα προσφύγων (από τις τράπεζες) στην πατρίδα μας, αλλά και σωρεία άλλων κοινωνικών προβλημάτων.