Τις ιδιαίτερες της σχέσεις και συμπάθεια προς την ανθελληνική Αριστερά έδειξε ο ΔΗΣΥ. Πιο συγκεκριμένα η Φοιτητική Παράταξή του, Πρωτοπορία, στην συνεδρία της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου παρέμεινε στην κυβερνητική γραμμή και απέρριψε οποιαδήποτε προσπάθεια έκδοσης δελτίου τύπου που να αφορά την άθλια συμφωνία που προνοεί την παράδοση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» στα Σκόπια.

Αφού το Μέτωπο Νεολαίας παρουσίασε τη δική του πρόταση για έκδοση Δελτίου Τύπου, είδαμε με έκπληξη την ΦΠΚ Πρωτοπορία να τραβά δύο σχοινιά και σε μία μόνο πρόταση να μας καλεί να σεβαστούμε και την απόφαση του ελληνικού λαού αλλά και την απόφαση της ελληνικής πολιτείας ενώ παράλληλα υιοθέτησε την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως με τη συμφωνία αποφεύγεται η ύπαρξη αλυτρωτικών στοιχείων.

Φαίνεται πως το κυβερνητικό κόμμα μετά και τις τραγικές του υποχωρήσεις στο Κυπριακό, σε ένα ακόμη εθνικό θέμα νίπτει τας χείρας του και αφήνει στο απυρόβλητο μία αριστερή κυβέρνηση που παραδίδει τη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Παύλου Μελά στους Σκοπιανούς. Η ασάφεια της τοποθέτησής τους το μόνο που δείχνει είναι από τη μια τη στήριξη της προς τη συμφωνία και από την άλλη την αδυναμία της να πει ξεκάθαρα την θέση της που έρχεται ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού.

Δική μας θέση, την οποία εκφράσαμε και στην εν λόγω συνεδρία, είναι πως καμία ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία δεν είναι αποδεκτή. Ούτε άνω, ούτε κάτω, ούτε βόρεια, ούτε νότια…Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
Πανεπιστήμιο Κύπρου