Σε συνεχή δημοσκοπική πτώση βρίσκονται τα κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία, ενώ μια τελευταία δημοσκόπηση διαπιστώνει πως έχουν χάσει και την πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa –για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL- οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στο 30%, δύο μονάδες λιγότερες απο την προηγούμενη εβδομάδα, που είναι και το χαμηλότερο δημοσκοπικό ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Δύο μονάδες λιγοτέρες από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν και οι Σοσιαλδημοκράτες, που βρίσκονται στο πολύ χαμηλό ποσοστό του 16%.
Έτσι, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες μαζί συγκεντρώνουν ποσοστό 46%, τέσσερις μονάδες λιγότερες δηλαδή από την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Αντίθετα, σε άνοδο βρίσκεται το εθνικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», που από το 13% της περασμένης εβδομάδας βρίσκεται τώρα στο 15%.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14% και οι Φιλελεύθεροι, καθώς και το κόμμα της Αριστεράς στο 9%.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, η ενδοκυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει και αφορά το μεταναστευτικό/προσφυγικό, οδηγεί σε πτώση των κυβερνητικών κομμάτων και άνοδο των Εθνικών κομμάτων, καθώς οι πολίτες σε ολόκληρη τη  Ευρώπη έχουν αφυπνιστεί και γυρνάνε την πλάτη τους στο παλαιοκομματικό και νεοφιλελεύθερο κατεστημένο.