Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει διάφορα άρθρα και άκουσα διάφορους να εκφράζουν απόψεις για τις εξελίξεις με το Μακεδονικό. Παράλληλα, πολλοί έχουν βάλει όλα τα κόμματα στο ίδιο σακούλι και παριστάνουν τους προστάτες ή τους επαναστάτες. Επειδή υπήρχαν αναφορές τόσο προς το πρόσωπο του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χ. Χρίστου αλλά και προς το δικό μου, καθώς και πολλές έμμεσες αναφορές προς εμάς αλλά και το ΕΛΑΜ, οφείλω να ενημερώσω ή να φρεσκάρω την μνήμη κάποιων που προφανώς δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν κάποια γεγονότα.

Όταν η πατρίδα μας κάλεσε να την υπερασπιστούμε στις φωτιές της Σολέας, εμείς δεν φορούσαμε κουστούμι, αλλά παραλλαγές. Δεν ήμασταν χιλιόμετρα μακριά και να γράφουμε συνθήματα, ούτε στον καναπέ του σπιτιού μας μείναμε για να ασκούμε κριτική. Ήμασταν για 3 μέρες στο πύρινο μέτωπο και δώσαμε μάχες. Πρώτα σαν Έλληνες της Κύπρου και μετά ως οτιδήποτε άλλο.

Μπροστά στους στρατιώτες των αγγλικών βάσεων στην Ξυλοφάγου δεν φοβηθήκαμε αλλά τους ανακόψαμε για να υπερασπιστούμε τους κατοίκους της περιοχής. Πρώτα σαν Έλληνες της Κύπρου και μετά ως οτιδήποτε άλλο.

Όταν ονομαστικά, αλλά και ως Κίνημα επικηρυχτήκαμε ως τρομοκρατική οργάνωση και είμαστε ανεπιθύμητοι στην κατεχόμενη μας πατρίδα από το ψευδοκράτος, δεν είναι επειδή είμαστε σε κάποιο κόμμα, αλλά επειδή είμαστε στο ΕΛΑΜ.

Όταν κάθε χρόνο βρισκόμαστε απέναντι από τον κατακτητή για να φωνάξουμε ότι θέλουμε την κατεχόμενη μας γη πίσω και ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, δεν το κάνουμε επειδή είμαστε σε κάποιο κόμμα, άλλωστε κανένας άλλος δεν το κάνει.

Όταν άλλα κόμματα ζήτησαν από τον Γενικό Εισαγγελέα να ξεκινήσει ποινική δίωξη κατά του ΕΛΑΜ μετά το Ενωτικό Δημοψήφισμα, δεν το έκαναν επειδή είμαστε κάποιο κόμμα, αλλά επειδή είμαστε το ΕΛΑΜ.

Όταν ο διευθυντής των κοινωνικών ασφαλίσεων με στέλνει δικαστήριο για υπόθεση του 2013 και για 45 ευρώ, δεν το κάνει γιατί είμαι κάποιος βουλευτής. Όταν δεν χρησιμοποιώ την βουλευτική μου ασυλία και δικάζομαι κανονικά δεν το κάνω επειδή είμαι βουλευτής κάποιου κόμματος.

Όταν όλη η Βουλή ετοιμάζει νομοθετήματα για να μπορέσει να μας βγάλει εκτός νόμου, δεν το κάνει επειδή είμαστε ένα απλό κόμμα σαν όλα τα άλλα, αλλά επειδή είμαστε το ΕΛΑΜ.

Για αυτούς τους λόγους εσύ δημοσιογράφε, εσύ επαναστάτη του καναπέ κι εσύ συμπατριώτη με μνήμη χρυσόψαρου δεν έχεις το δικαίωμα να μας κρίνεις. Ο μόνος που θα μας κρίνει είναι ο Θεός και ο λαός. Αν δεν κάνουμε σωστά αυτό που μας ψηφίσαν να κάνουμε τότε ας μας στείλουν σπίτι μας.

Υ.Γ. Το Ε.ΛΑ.Μ. δεν είναι πρόσωπα, είναι το σύνολο. Πρώτα και πάνω από όλα είναι η Πατρίδα, η Πίστη και το Έθνος. Αυτά ορκιστήκαμε να υπερασπιστούμε.

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)