Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής (17/6) στον Πύργο Τηλλυρίας, όπου τελέστηκε το ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ Στέλιου Τριταίου, ο οποίος ξεψύχησε στις 17 Ιουνίου 1958 μετά από φριχτά βασανιστήρια των Βρετανών Αποικιοκρατών.

Μετά από τρισάγιο στον ανδριάντα του ήρωα, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πέτρος Κουντουρέσιης.

Ακολούθως, τα μέλη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος μετέβησαν στο οδόφραγμα του Λιμνίτη, το οποίο έκλεισαν συμβολικά για κάποια λεπτά, δίνοντας την υπόσχεση ότι μια μέρα θα περάσουμε από εκείνο το σημείο σε μια Κύπρο πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ, χωρίς οδοφράγματα και στρατούς κατοχής, μακριά από αντεθνικές λύσεις ομοσπονδίας. Παράλληλα, στάλθηκε το μήνυμα απ’ την Νοτιότερη Εσχατιά τους Ελληνισμού μέχρι τις Πρέσπες, πως η ιστορία δεν ξεγράφεται και δεν ξεπουλιέται.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ επισκέφτηκε το μνημείο των ηρωικώς πεσόντων καταδρομέων της 31ης Μοίρας Καταδρομών που έπεσαν μαχόμενοι στο Λωρόβουνο τον Αύγουστο του 1964, τιμώντας όσους θυσιάστηκαν για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία!