Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την αποκατάσταση της λειτουργίας της Βουλής με 56 βουλευτές.

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του κ. Χρίστου: 

Κύριε Πρόεδρε,

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, πιστεύοντας στη λαϊκή κυριαρχία και σεβόμενο τη λαϊκή βούληση, θα στηρίξει αυτήν την νομοθετική ρύθμιση η οποία έρχεται να επιλύσει το ζήτημα που ανέκυψε με την έδρα της Λεμεσού.

Η άποψη του Κινήματός μας είναι σαφής. Ο λαός, στις εκλογές του Μαΐου του 2016, έδωσε στο κόμμα Αλληλεγγύη συγκεκριμένο ποσοστό. Από τα αποτελέσματα και την κατανομή που ακολούθησε, στον εν λόγω σχηματισμό αντιστοιχούν 3 βουλευτικές έδρες, η μία εκ των οποίων στην επαρχία Λεμεσού.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ορισμένοι εκμεταλλευόμενοι Νομοθετικά κενά και Προβάλλοντας νομικά επιχειρήματα προσπαθούν να αλλοιώσουν τη Λαϊκή Ετυμηγορία. Κάτι τέτοιο καταργεί στην πράξη τις εκλογικές διαδικασίες.

Από την άλλη για να ακριβολογούμε, διότι εμείς δεν συνηθίζουμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την όλη κατάσταση φέρει και η Πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύης, η κυρία Θεοχάρους, η οποία προτίμησε να παραμείνει στην Ευρωβουλή, να κρατήσει την έδρα ενός άλλου κομματικού σχηματισμού (με τον οποίο σύμφωνα με την ίδια Διαφωνεί), αντί να είναι εδώ και να καταλάβει την έδρα της στο Κυπριακό Κοινοβούλιο.

Με αυτόν τον τρόπο εξαπάτησε τους ίδιους τους ψηφοφόρους της, υφάρπαξε τις ψήφους τους και περιφρόνησε τη βούλησή τους.

Για αυτήν την πολιτική της πράξη η κυρία Θεοχάρους παραμένει εκτεθειμένη στα μάτια της κοινής γνώμης.

Κρίνοντας, όμως, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το συμφέρον της κοινωνίας εξυπηρετείται καλύτερα με το να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση αποφασίσαμε να στηρίξουμε την πρόταση που έχουμε ενώπιόν μας.

Υπενθυμίζω προς όλους πως ο λαός μας περιμένει από τους αντιπροσώπους του να ασχοληθούν και να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και όχι να γίνονται συμμέτοχοι σε διάφορα πολιτικά παιχνίδια, από όπου κι αν αυτά προέρχονται.

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή θεωρούμε ότι αυτή η Βουλή εκπροσωπεί και μισό εκατομμύριο Έλληνες της Κύπρου, θέλω να αναφερθώ και σε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που για εμάς είναι πολύ πιο σημαντικό από το ζήτημα της έδρας.

Αναφέρομαι, βεβαίως, στις εξελίξεις γύρω από το Εθνικό ζήτημα για την ονομασία των Σκοπίων.

Χρειάζεται να γίνει μια αναφορά, διότι αυτή η κυβέρνηση δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα στους χειρισμούς της όσο αφορά το «Μακεδονικό», εμείς, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλουμε τη νέα προδοσία που απεργάζεται η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θεωρούμε ότι το όνομα Μακεδονία δεν μπορεί να το διαπραγματεύεται κανένας.

Ούτε Βόρεια, ούτε Νέα, ούτε Άνω,

Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!