Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Λιμενική αστυνομία μετά από πληροφορία ότι πλοιάριο προερχόμενο από τούρκικα παράλια και αυτήν την φορά, κατευθύνεται προς την θαλάσσια περιοχής Τυλληρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοιάριο βρίσκονται 100 περίπου Σύριοι Μετανάστες ενώ σε ετοιμότητα είναι Λιμενική Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα.

Με τελευταίες πληροφορίες απο την Αστυνομία, γίνεται ρυμούλκηση στο λιμάνι Κάτω Πύργου όπου θα γίνει και η καταμέτρηση τον ατόμων που βρίσκονται πάνω στο πλοιάριο

Παρόλο που η Κύπρος έχει τραγική πρωτιά στις αιτήσεις ασύλου, ενώ τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα εγκληματικότητας και διακίνησης ναρκωτικών από αιτητές έχουν χτυπήσει κόκκινο, εν τούτοις κάποιοι δείχνουν να μην κατανοούν.  Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι για ακόμα μια φορά το πλοιάριο προέρχεται από την Τουρκία(!), δηλαδή, όχι από εμπόλεμη ζώνη, άρα όχι πρόσφυγες.

Γι’ αυτός ας μην προτρέξουν κάποιοι να δικαιολογηθούν και να μιλήσουν για πρόσφυγες. Είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος, αφού η μικρή Κύπρος δεν μπορεί ανεξέλεγκτα να υποδέχεται ροές μεταναστών, με την δικαιολογία ότι είναι πρόσφυγες.