Στις 27 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει χώρα εκδήλωση για το Κυπριακό, η οποία διοργανώνεται από τον Τουρκικής καταγωγής, Βούλγαρο Ευρωβουλευτή, Ιλχάν Κουτσιούκ. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της πολιτικής ομάδας «Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη» η οποία απαρτίζεται και από το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (Πολιτικό Κόμμα σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο) στο οποίο είναι μέλος η Συμμαχία Πολιτών του κυρίου Λιλλήκα.

Ομιλητές στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, θα είναι ο κύριος Ιλχάν Κουτσιούκ, αντιπρόσωπος του παράνομου «Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος» του οποίοι επικεφαλής ήταν ο εγκληματίας πολέμου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, καθώς και άλλες προσωπικότητες όπως ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο μέχρι πρότινος διαπραγματευτής των κατεχομένων και νυν ΨΕΥΔΟϋπουργός Οζντίλ Ναμί, η κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου και εκπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων από τα κατεχόμενα και τις ελευθερίες περιοχές.

Το ποιόν και οι απόψεις της κυρίας Αντωνιάδου είναι γνωστά, καθώς και τα αποτελέσματα από την συμμετοχή της στην καταστροφική διακυβέρνηση Χριστόφια. Εξάλλου ποτέ δεν έκρυψε τις ιδέες και τις απόψεις της για το κυπριακό.

Αυτό που προκαλεί πληθώρα ερωτημάτων είναι η συμμετοχή του κυρίου Λιλλήκα στον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, που αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα θα έχει το δικαίωμα στις ερχόμενες Ευρωεκλογές να στηρίξει την προεκλογική καμπάνια της Συμμαχίας Πολιτών.

Για άλλη μια φορά, μέσω  του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, το ψευδοκράτος λαμβάνει κρατική υπόσταση, με την συμμετοχή ΨΕΥΔΟϋπουργού και εκπροσώπου του «Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος», μετά από πρόσκληση των ευρωπαίων συμμάχων του κ. Λιλλήκα.

Ο κατά τα άλλα σφόδρα αντιομοσπονδιακός Γιώργος Λιλλήκας, ας αφήσει στην άκρη τις υποδείξεις και τα μαθήματα πατριωτισμού, απ’ την στιγμή που δεν μπορεί να πείσει τους ίδιους του τους συμμάχους την Ευρώπη, ότι στην Κύπρο υπάρχει εισβολή και κατοχή.

Θα τοποθετηθεί άραγε ο κ. Λιλλήκας για το συγκεκριμένο θέμα, ή θα επιλέξει να το αποκρύψει, ή θα τον δούμε για άλλη μια φορά να αλλάζει συμμάχους και απόψεις σαν τα πουκάμισα, όπως τον έχουμε συνηθίσει;

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που αγωνίζεται ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας, τοποθετώντας το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, ως πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης  κατοχής είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).