Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής των αντιπροσώπων για την 56η έδρα, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε ένα πολύ πιο σημαντικό ζήτημα που αφορούσε τον σφετερισμό της ονομασίας της Μακεδονίας από τα Σκόπια και το ξεπούλημα του από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Την ίδια στιγμή που κανένα πολιτικό κόμμα στην Κύπρο δεν τοποθετήθηκε για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά αρκέστηκαν σε χλιαρές ανακοινώσεις παρέχοντας έμμεση στήριξη στους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), διά του Προέδρου του, έλαβε ξεκάθαρη θέση για ακόμα μια φορά, αυτή την φορά εντός της Βουλής, διατρανώνοντας την θέληση σύσσωμου του Ελληνισμού, ότι η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Άμεση ήταν η παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος σε μια προσπάθεια μην ακουστεί η θέση του Εθνικιστικού Κινήματος για αυτό το μείζον Εθνικό ζήτημα, προσπάθησε να διακόψει τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, με την πρόφαση ότι το θέμα ήταν εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Χρίστου, επιμένοντας, τόνισε ότι χρειάζεται να γίνει μια αναφορά εντός της Βουλής, που αυτή την στιγμή εκπροσωπεί μισό εκατομμύριο Έλληνες της Κύπρου, διότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα στους χειρισμούς της όσο αφορά το «Μακεδονικό».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χρίστου τόνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του ΕΛΑΜ, καταγγέλλοντας τη νέα προδοσία που απεργάζεται η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκφράζοντας την πάγια θέση του Κινήματος, ότι το όνομα Μακεδονία δεν μπορεί να το διαπραγματεύεται κανένας.

“Ούτε Βόρεια, ούτε Νέα, ούτε Άνω,
Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ!”