Πρώτη είναι η Κύπρος στις αιτήσεις ασύλου προσφύγων μαζί με την Ελλάδα, αφού είμαστε τα δύο κράτη που δέχονται, όπως είναι φυσικό, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, τις πρώτες ροές προσφύγων, αλλά και άλλων μεταναστών.

Οι αριθμοί θα πρέπει να προβληματίσουν την Κυβέρνηση η οποία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα κράτος όπως την Κύπρο, όπου ο πληθυσμός είναι κάτω του εκατομμυρίου.

Σύμφωνα μάλιστα, με τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ενδεικτικά μέχρι σήμερα, έχουν εγκριθεί 8.000 αιτήσεις, ενώ εκκρεμούν άλλες 2.000 Μόνο για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαίου , υπεβλήθησαν στην Κύπρο αιτήσεις ασύλου από 2174 άτομα, ενώ τους αντίστοιχους μήνες του 2017 είχαν υποβληθεί 1618 αιτήσεις. Σε συνέχεια της τοποθέτησης του ανέφερε ότι είναι “Κάτι που τους ανησυχεί πάρα πολύ. Η τάση είναι οτι αυξάνονται πάρα πολύ οι ροές από την ανατολική Μεσόγειο κάτι το οποίο βάζει μεγάλο βάρος στην Ελλάδα, στην Κύπρο. Μειώνονται οι ροές από την κεντρική Μεσόγειο, δηλαδή προς χώρες όπως η Ιταλία προς χώρες από την Βόρεια Αφρική και αυξάνονται επίσης και σε κάποιο βαθμό από την δυτική Μεσόγειο από χώρες που πανε προς την Ισπανία.”

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όταν εδώ και πολλά χρόνια έφερε το συγκεκριμένο πρόβλημα στο φως της δημοσιότητας, όλοι το κατηγορούσαν ως “ρατσιστικό” κόμμα. Δυστυχώς, σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν αφού το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί. Οι “ακραίοι” για ακόμα μια φορά είχαν δίκαιο όταν τόνιζαν ότι θα πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα πριν να είναι αργά…