Νέο «αδελφικό» παραλήρημα, από τον Μπαχτσελί, με σκοπό να προάγει τους ελληνοτουρκικούς δεσμούς φιλίας ή κατά το ΑΚΕΛ, να υπενθυμίσει σε όλους, ότι με τους Τούρκους δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Φυσικά και τα πιο πάνω δεν αποτελούν ένα κακόγουστο αστείο, αλλά την πικρή πραγματικότητα που ζούμε εδώ και δεκαετίες από τις ενδοτικές πολιτικές των κομμάτων που εκπροσωπούν την νέα τάξη πραγμάτων, τους επαναπροσεγγιστές που ακολουθούν μια χαμερπή πολιτική των συμβιβασμών και των κοινών οραμάτων.

Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προέβη, από την Σμύρνη, ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 24ης Ιουνίου και αρχηγός του κόμματος ΜΗΡ, σχολιάζοντας σε προεκλογική του ομιλία την ενόχληση στην Ελλάδα για το προεκλογικό σποτ της παράταξής του, που δείχνει την Κύπρο ως τουρκική, απόρησε για την ελληνική αντίδραση.

Όπως είπε ο Ντ. Μπαχτσελί, «Γιατί ενοχλούνται; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε’; Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική. Είναι τουρκική πατρίδα και τουρκική θα παραμείνει».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο Μπαχτσελί είπε «η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους».

Και κατά τα άλλα τα πολιτικά κόμματα αναμένουν να παρέλθουν οι εκλογές για να συνομιλήσουν με την Τουρκία, με την ευχή να αλλάξουν τα πράγματα για να βρεθεί μια «βιώσιμη λύση» του Κυπριακού στην βάση του εκτρώματος της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα, πλην του ΕΛΑΜ, έχουν αποδεχθεί.

Είναι καιρός ο λαός να αφυπνιστεί και να αντιδράσει, αλλάζοντας στρατόπεδο και να πορευτεί μαζί με τους Έλληνες Εθνικιστές.