Τελέστηκε το πρωί το πρώτο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του αείμνηστου Ταξίαρχου εν αποστρατεία Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου, ο οποίος τον Αύγουστο του 1974 υπηρέτησε ως υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ, ενώ υπήρξε ο τελευταίος Στρατοπεδάρχης του τιμημένου στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.

Εν συνεχεία, τελέστηκε τρισάγιο για όλους τους πεσόντες στην μάχη της ΕΛΔΥΚ στο μνημείο των 3 Λοχαγών της ΕΛΔΥΚ, που το καλοκαίρι του 1974 έπεσαν υπερασπιζόμενοι το στρατόπεδο και την Ελληνικότητα της Κύπρου.

Για άλλη μια φορά έλαμψαν διά της απουσίας τους όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, καθώς μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τίμησε την μνήμη του Ταξίαρχου ε.α. Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου. Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου κατέθεσε στο μνημείο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γεάδη Γεάδη.

Ο Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, με τους λοχαγούς της ΕΛΔΥΚ Σωτήρη Σταυριανάκο, Σωτήρη Τσιώνο και Βασίλειο Σταμπουλή, μέσα από τις μάχες που έδωσαν εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974, απέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο πως η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν, σε αντίθεση με όσα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.