Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Σταύρος Κοντονής προέβη σε μια ευθεία επίθεση κατά του εθνικιστικού κινήματος ΕΛΑΜ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: “Μου κάνει, λοιπόν, σήμερα όχι μόνο αλγεινή εντύπωση, αλλά και αρνητική εντύπωση, το γεγονός ότι υπάρχουν στην Κύπρο απολογητές της χούντας των συνταγματαρχών και νεοναζιστικές οργανώσεις, οι οποίες, μάλιστα, έχουν και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, όπως έχουν και στην Ελλάδα”. Συνέχισε λέγοντας “στην Κύπρο, η οποία έζησε το δράμα και πληρώνει ακόμα την προδοτική πολιτική της χούντας, μου κάνει εντύπωση πως υπάρχουν Κύπριοι που δίνουν την ψήφο τους και ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις”.

Το ΕΛΑΜ θέλει να απαντήσει στον εκπρόσωπο της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης της Ελλάδος διαχρονικά, πως δεν αποδέχεται ύβρεις και χαρακτηρισμούς από αυτούς που δεν αποδέχονται την δημοκρατική ετυμηγορία του Κυπριακού Ελληνισμού. Δεν αποδέχεται υποδείξεις και ψευδοπατριωτισμό από κάποιους που ξεπουλάνε το όνομα της Μακεδονίας και που έχουν υποκύψει στις ορέξεις της Τουρκίας του Ερντογάν.

Πάντως σε εμάς προσωπικά μας έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και είναι πραγματικά κατάντια για τον εκπρόσωπο της Ελληνικής κυβέρνησης, να σχολιάζει και να ασχολείται με το δημοκρατικά εκλεγμένο ΕΛΑΜ και το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή και να αφήνει σε δεύτερη μοίρα την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα τουρκικά μπουντρούμια.

Κωνσταντίνος Δημητρίου