Στο τρίτο πρόγραμμα το ΡΙΚ μίλησαν τηλεφωνικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη και ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δ. Παπαδάκης, αφού προηγήθηκαν οι καυστικές ανακοινώσεις το Κινήματός μας, σε σχέση με τις δήθεν σκληρές ανακοινώσεις της ΕΔΕΚ για τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια προς το Ψευδοκράτος, την ίδια στιγμή που ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ μαζί με τους υπόλοιπους 5 Κύπριους ευρωβουλευτές τροπολογία για οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις για προσχώρηση της Τουρκίας στην ΕΕ και οριστική αναστολή των προενταξιακών κονδυλίων για την Τουρκία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος τόνισε πως η ουσία των πράξεων και των έξι Κύπριων ευρωβουλευτών παραμένει, καθώς ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την αντι-τουρκική τροπολογία του ENF. Παράλληλα, απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Παπαδάκη, πως δεν στηρίζουν καμία πρόταση που καταθέτει η «ακροδεξιά», αναρωτήθηκε αν με αυτή την λογική η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να έχουμε επαφές με την Αυστρία όπου συγκυβερνά το FPO, αλλά και με την Γαλλία σε περίπτωση που είχε εκλεγεί η Μαρί Λεπέν που είχε έρθει δεύτερη στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές, καθώς και τα δύο αυτά κόμματα συμμετέχουν στο ENF.

Εν συνεχεία, ο κ. Γεάδη κατακεραύνωσε τον ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, τονίζοντας πως οι ιδεολογικές αγκυλώσεις κάποιων δεν τους επιτρέπουν να ταχτούν ενάντια στην κατοχική Τουρκία, όταν βρίσκονται ανάμεσα στο δίλημμα Τουρκία ή ακροδεξιά, προτιμώντας να ταχτούν ενάντια στην δήθεν ακροδεξιά. Επίσης, ευρωομάδες με τις οποίες συνεργάζεται ο κ. Παπαδάκης και οι υπόλοιποι Κύπριοι ευρωβουλευτές, κατ’ επανάληψη έχουν φιλοξενήσει τον Μουσταφά Ακιντζί και άλλους τ/κ στο ευρωκοινοβούλιο, δίνοντας κρατική υπόσταση στο κατοχικό έκτρωμα, όμως αυτό δεν τους ενόχλησε, αλλά αντιθέτως, συνεχίζουν να έχουν άριστες σχέσεις, συμμαχώντας με όσους υποσκάπτουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απέναντι στον «εχθρό» για αυτούς, που είναι η ακροδεξιά.