Πέρασε η πρόταση νόμου για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ιδιωτικά γηροκομεία που υπέβαλαν η Άννα Θεολόγου ανεξάρτητη βουλευτής, ο Ηλίας Μυριάνθους της ΕΔΕΚ, ο Μιχάλης Γιωργάλλας της Αλληλεγγύης, ο Γιώργος Περδίκη των Οικολόγων, ο Μάριος Μαυρίδης του ΔΗΣΥ, μαζί με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστο Χρίστου.

Η επιβολή 19% ΦΠΑ στους ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού στα δημόσια γηροκομεία δεν επιβάλλεται ΦΠΑ ενώ καταβάλλεται και χορηγία.

Όπως λέχθηκε, τα ιδιωτικά γηροκομεία θα μπορούσαν να απαλλάσσονται από μέρος του ΦΠΑ αφού με βάση οδηγία της ΕΕ παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με την κοινωνική πρόνοια.

Η πρόταση νόμου αποσκοπεί στο να μειωθεί το ΦΠΑ ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων γηροκομείων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πιστό στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και στο κοινωνικό του έργο, απέδειξε για ακόμα μια φορά έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό και της τρίτης ηλικίας, που τόσο πολύ έχει την ανάγκη για στήριξη της πολιτείας. Συνεχίζουμε, έτσι όπως ξεκινήσαμε, στις επάλξεις του αγώνα για ένα κοινωνικά ευαίσθητο κράτος.