Ο Συνεργατισμός αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα της οικονομίας, στην οποία κυριάρχησε η κακοδιαχείριση, η ευνοϊκή μεταχείριση, οι διαγραφές δανείων σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, η διασπάθιση χρήματος και πολλά άλλα που γίνονταν στην πλάτη του απλού λαού, με την ανοχή των εκάστοτε Κυβερνήσεων και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εμμένει στην θέση του, απαιτώντας να πραγματοποιηθεί εις βάθος έρευνα στον Συνεργατισμό, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, ανεξαρτήτως θέσεων ή πολιτικών αποχρώσεων. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να γίνουμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές, δηλαδή να δούμε να πληρώνουν τα «σπασμένα» ο λαός και οι απλοί υπάλληλοι.

Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε για ακόμα μια φορά να απαντήσουμε στις αναληθείς αναφορές του κινήματος Οικολόγων ότι «ήταν οι μόνοι που ζητούσαν να συζητηθούν οι ευθύνες για την κατάσταση του Συνεργατισμού στη Βουλή, ενώ όλα τα κόμματα τάχθηκαν εναντίον». Με ψέματα και ανακρίβειες δεν κάνετε πολιτική, αλλά κινδυνεύετε να μετατραπείτε από οικολόγοι σε ΨΕΥΔΟλόγοι.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)