Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σε μια εκδήλωση γεμάτη παλμό και ένταση έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στην Λευκωσία, ένωσε την φωνή των Ελλήνων της Κύπρου με τους υπόλοιπους εξεγερμένους Έλληνες, διατρανώνοντας το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα συμβιβασμό για την Μακεδονία μας.

Κατά την ομιλία του, ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Δημητριάδης τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραδώσει την Μακεδονία στα χέρια των απογόνων των Κομιτατζήδων.

Ακολούθως, εκπροσωπώντας την Παγκύπρια Ένωση Κρητικών, ο κ. Ευστάθιος Βακάκης έστειλε το μήνυμα ότι αρνούμαστε να αποδεχτούμε λύση που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία.

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, τόνισε ότι την Κύπρο την ενώνουν με την Μακεδονία δεσμοί αίματος και αδελφικής φιλίας, γι’ αυτό δεν θα ανεχτούμε ούτε “Βόρεια”, ούτε “Νέα”, καθώς η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ο Ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος τόνισε επίσης ότι σε αντίθεση με μια εκδήλωση πριν λίγες ημέρες, στην παρουσία υπουργών, πολιτικών αρχηγών και βουλευτών, που αποκαλούσαν παρέλαση περηφάνιας (Gay Pride), η εκδήλωση του ΕΛΑΜ είναι μια εκδήλωση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ περηφάνιας, όπου ενωμένοι οι Έλληνες πατριώτες διατράνωσαν την θέλησή τους για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η δυναμική εκδήλωση του ΕΛΑΜ, ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικότερους δρόμους της Λευκωσίας, με το σύνθημα “Στους Μακεδόνες ρέει αίμα Ελληνικό – Στα Σκόπια δεν θα δώσουμε το όνομα αυτό” να αντηχεί σε ολόκληρη την πόλη, υπενθυμίζοντας σε όλους όσους ξέχασαν, βολεύτηκαν και συμβιβάστηκαν, ότι οι Έλληνες Εθνικιστές θα πρωτοστατούν σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες, κρατώντας ψηλά τα αιώνια λάβαρα του Ελληνισμού.