Την έντονη αντίθεσή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με την πορεία υπερηφάνειας εξέφρασε στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε ότι όταν μια κοινωνία και μια Πολιτεία προωθούν συγκεκριμένα μηνύματα σε έναν τόπο που έχουμε τόσα προβλήματα κι όλα πάνε ανάποδα, τότε, οι επόμενες γενιές δεν νομίζω να έχουν ιδιαίτερο μέλλον.

Ερωτηθείς αν θα ψήφιζε νομοθεσία για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ απάντησε: «Εννοείται πως δεν θα το ψηφίσουμε. Εννοείται ότι θα κάνουμε «πόλεμο» για να μην περάσει κάτι τέτοιο. Πόλεμο εντός εισαγωγικών, επειδή όλα παρεξηγούνται τώρα τελευταία…».

Ακολούθως, εξαπέλυσε κριτική απέναντι στην πολιτική της παρούσας κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων αναφορικά με τα κοινωνικά ζητήματα, υπενθυμίζοντας την υπερψήφιση του νόμου για τις αμβλώσεις και του Σύμφωνου Συμβίωσης.

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, διακόπτοντας, ρώτησε εάν καταστράφηκε η Κύπρος, επειδή υπερψηφίστηκε το Σύμφωνο για ομόφυλα ζευγάρια, με τον κ. Παπαγιάννη να σηκώνει το γάντι, απαντώντας στον βουλευτή του ΔΗΣΥ ως εξής: Σιγά σιγά η Κύπρος καταστρέφεται με τις πολιτικές του νεοφιλελεύθερου κόμματος της Κύπρου, επειδή θα διαλύσει την οικογένεια. Και με την ίδια λογική, αν συνεχίσουμε, η Φύση μας σε κάποια φάση, αριθμητικά δηλαδή, θα δείξει ότι δεν θα είμαστε αρκετοί σ’ αυτόν τον κόσμο, επειδή πολύ απλά θα μειωνόμαστε».

Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης συμφώνησε με την άποψη του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, που διαφώνησε έντονα με την αφαίρεση του ονόματος των γονέων από τις πολιτικές ταυτότητες, καθώς αυτή η πρόταση αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την πλήρη παγκοσμιοποίηση.

Όσο αφορά την αύξηση στις φορολογίες των καυσίμων, ο συναγωνιστής υπογράμμισε ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ωθεί τους συμπατριώτες μας στα πρατήρια καυσίμων των κατεχομένων, όπου η τιμή είναι πολύ χαμηλότερη.

Καταλήγοντας, μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου για την επίσκεψη της Ελένης Φουρέιρα στο Προεδρικό, ο Βουλευτής του Κινήματός μας αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο ΠτΔ αρνήθηκε συναντήσεις με τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους πολύτεκνους, προτιμώντας να συναντηθεί με μια τραγουδίστρια.