Μέσα σε ένα κλίμα πολέμου, φίμωσης και αποκλεισμού, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο κόντρα σε ολόκληρο το παλαιοκομματικό σύστημα πετυχαίνει μια σπουδαία εκλογική Νίκη, με αποτέλεσμα σαν σήμερα στις 22 Μαΐου το 2016 να μπουν για πρώτη φορά στην Βουλή των Αντιπροσώπων Εθνικιστές Βουλευτές.

Τι κι αν ο ΔΗΣΥ για άλλη μια φορά συνέπραξε με το ΑΚΕΛ για να αφήσουν όπως ομολόγησαν κατ’ επανάληψη εκτός βουλής το ΕΛΑΜ, αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο και διπλασιάζοντας το εκλογικό μέτρο σε 3.6% (από 1.8%), το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα επιβεβαίωσε τους φόβους τους και σκορπώντας πανικό στο διεφθαρμένο κατεστημένο, εισήλθε στο Κοινοβούλιο με την λαϊκή εντολή 13,041 Ελλήνων της Κύπρου.

Σε πείσμα των καιρών οι Έλληνες Εθνικιστές από ολόκληρη την Κύπρο διεξάγουν ένα προεκλογικό αγώνα μονόδρομο, με μοναδικό στόχο την Νίκη. Με μηδαμινά έσοδα, αλλά με τον μόχθο των ΕΛΑΜιτών δόθηκε ένας αγώνας από σπίτι σε σπίτι, χωριό σε χωριό, πόλη σε πόλη. Το Μέτωπο Νεολαίας οργώνει κάθε σπιθαμή της Κύπρου, μοιράζοντας προεκλογικά φυλλάδια και εφημερίδες, σπάει την «συνομωσία της σιωπής» που επέβαλαν τα ΜΜΕ γύρω από το ΕΛΑΜ και διαδίδει ανά το Παγκύπριο το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης.

Το απόγευμα της 22ας Μαΐου, λίγο μετά τις 18:00, το ΕΛΑΜ (εν τη απουσία του) γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ, καθώς κόντρα σε κάθε δημοσκόπηση οι Έλληνες Εθνικιστές εισήλθαν στην Βουλή. Οκτώ χρόνια από την ημέρα που μια μικρή ομάδα νέων ίδρυσε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έρχεται η πρώτη μεγάλη εκλογική ΝΙΚΗ, δικαιώνοντας τον σκληρό αγώνα που προηγήθηκε για χρόνια ολόκληρα σε γειτονιές, δρόμους και πλατείες.

Η είσοδος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στην βουλή δεν πρέπει να καθησυχάσει κανένα. Ήταν μόλις η πρώτη μεγάλη νίκη και το πρώτο ηχηρό χαστούκι που δέχτηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που προωθούν μια αντεθνική λύση του Κυπριακού στα πλαίσια της ομοσπονδίας, θα ακολουθήσουν κι άλλες…

Η συνέχεα του αγώνα μας είναι ακόμη πιο απαιτητική και πρέπει να μας βρει όλους στις επάλξεις. Μέσα σε δύο χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, οι δύο Βουλευτές του Κινήματός μας έχουν καταθέσει πάνω από 200 προτάσεις και στέκονται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας.

Αν και οι πλείστες από τις προτάσεις που κατέθεσε το ΕΛΑΜ παραμένουν κλειδωμένες στα συρτάρια της Βουλής, χαρακτηριστικό παράδειγμα του έργου που παράγει το κίνημά μας εδώ και δύο χρόνια στην Βουλή είναι η περιβόητη πρόταση για ολιγόλεπτη αναφορά στην επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία, γεγονός που ανάγκασε τον εγκάθετο της Τουρκίας στην Κύπρο να δώσει εντολή στον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ με την γνωστή κατάπτυστη (ν)τροπολογία να αναιρέσουν απόφαση της Βουλής και στον βωμό της Ομοσπονδίας να ξεγράψουν μια λαμπρή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου…

Το βράδυ της 22ας Μαΐου δόθηκε ένας όρκος απαράβατος από όλους τους ΕΛΑΜίτες να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες μας. Πιστοί στα ιδανικά της Φυλής μας, θα εντείνουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική Νίκη. Ο δρόμος δεν θα ‘ναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά θα ‘ναι ανηφορικός, είμαστε όμως διατεθειμένοι να τον διαβούμε και δεν θα λυγίσουμε όσα εμπόδια κι αν βρεθούν μπροστά μας.

Στις 22/5/2016 ήταν μόνο η αρχή…
Εμείς είμαστε το ΑΥΡΙΟ και αυτοί το ΧΘΕΣ!

Πέτρος Αυγουστή
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)