Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα στην Σόφια για την συνάντηση κορυφής που υπήρξε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τον Ζάεφ.

Ο Τσίπρας κατέστησε πλήρως σαφές ότι «η μεγαλύτερη απόσταση έχει ήδη διανυθεί» ως προς την επίτευξη της προδοσίας, συμπληρώνοντας ότι έχουν απομείνει κάποια επιμέρους ζητήματα, τα οποία μένει να διευκρινιστούν.

Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές της σχετικής δήλωσης το ζήτημα του ονόματος έχει ήδη κλείσει και αυτό που πλέον μένει στην διαπραγμάτευση είναι το erga omnes, δηλαδή το κατά πόσον αυτή η ονομασία θα χρησιμοποιείται και από τα Σκόπια, ζήτημα που προφανώς εμπλέκει και την συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπιανών.

Το μόνο εμπόδιο σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του Τσίπρα, όσο και του Ζάεφ είναι το πώς θα καταφέρει να γίνει αποδεκτή η «λύση» για την οποία έχουν ήδη συμφωνήσει στο εσωτερικό των δύο χωρών.

Ο μεν Ζάεφ ως προς αυτό το ζήτημα άφησε υπόνοιες για την διενέργεια δημοψηφίσματος. Αυτή η προοπτική τον συμφέρει καθότι μεταθέτει το erga omnes στο απώτερο μέλλον, ενώ το όνομα της Μακεδονίας θα το πάρει τώρα, όπως και τις ημερομηνίες ένταξης. Ευκόλως δε μπορεί αργότερα να πάρει πίσω την συνταγματική αναθεώρηση, κρατώντας όνομα, εθνικότητα και γλώσσα που τα κατοχύρωσε στην συγκεκριμένη διαπραγμάτευση.

Ο Τσίπρας, ουσιαστικά, είπε ότι το μόνο εμπόδιο είναι η Χρυσή Αυγή. Και εξηγούμαστε: Ο Τσίπρας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είπε ότι άκουσε με χαρά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου περιορίστηκε στο erga omnes ως προϋπόθεση για την επίτευξη λύσεως, ουσιαστικά επαναφέροντας την πάγια γραμμή της Νέας Δημοκρατία για «σύνθετη ονομασία», δηλαδή για προδοσία. Επίσης, σημαντικό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, που διατυπώθηκε διά στόματος Κουμουτσάκου, να μην έρθει καν η συμφωνία στην Βουλή για να περάσει χωρίς να εκτεθεί η νουδούλα.

Όσον αφορά δε το ΠαΣοΚ, ήδη άρχισαν οι δηλώσεις αφού ο Θεοδωράκης υπερψήφισε την συμφωνία πριν καν αυτή έρθει στην Βουλή. Το δε ΚΚ€ έχει υπερψηφίσει την προδοσία ήδη από την δεκαετία του ’90.

ΠΗΓΗ

Αποκαλύψεις περιλαμβάνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων μία ημέρα μετά το πέρας της «διαπραγματεύσεως» Τσίπρα – Ζάεφ στην Σόφια και αφορούν ένα νέο όνομα που υποτίθεται πως «έπεσε» στο τραπέζι από τον Ζάεφ και έχει την έγκριση των σκοπιανών για να αρχίσει την διαδικασία να καταστεί το ένα και μοναδικό όνομα της χώρας.Βέβαια επικρατέστερα παραμένουν ακόμα τα “New Macedonia” και “North Macedonia” γραμμένα στα αγγλικά και όχι στα σλάβικα, όμως και αυτό το όνομα δείχνει να μπαίνει δυναμικά στον… χορό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα σκοπιανικά μέσα, το όνομα αυτό είναι το «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας», το οποίο προφανώς είναι απαράδεκτο αφού εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία». Αξίζει, όμως, να ρίξουμε και μια ιστορική ματιά στο ζήτημα, προκειμένου να προειδοποιηθούν οι χαχόλοι του ΥΠΕΞ πριν κάνουν καμία μόνιμη ζημιά.

Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε από τον Ζάεφ πρώτον διότι συντηρεί τα επεκτατικά κίνητρα των σκοπιανών έναντι της Ελλάδος και δεύτερον επειδή χάιδεψε με αυτή την ονομασία τα κομμουνιστικά αυτιά του Τσίπρα.

Η λεγόμενη «Εξέγερση του Ίλιντεν» ήταν η πρώτη ένοπλη προσπάθεια για την επίτευξη των μετέπειτα προγραμματικών θέσεων του ΚΚ€ για δημιουργία «ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης». Επρόκειτο για την ένοπλη αντιπαράθεση των κομιτατζήδων και των τούρκων εναντίον των Ελλήνων για τον έλεγχο της Μακεδονίας και τον εκβουλγαρισμό του εκεί πληθυσμού.

Η συγκεκριμένη πρόταση, λοιπόν, του Ζάεφ είναι εξόχως πονηρή και το συγκεκριμένο όνομα πρέπει απλώς να λάβει την θέση του στον κάλαθο των αχρήστων, όπως και όλα τα υπόλοιπα που εμπεριέχουν τον όρο Μακεδονία. Πρόκειται για μία πρόταση που απλώς θα διαιωνίσει το πρόβλημα, τις επεκτατικές βλέψεις εναντίον της Πατρίδος μας και θα κατοχυρώσει την θέση του συγκεκριμένου κρατιδίου ως έναν ανθελληνικό δορυφόρο της τουρκίας.

Μέσω αυτής της προτάσεως καθίσταται για άλλη μία φορά σαφής η επιτακτική ανάγκη η ελληνική διπλωματική αποστολή να προσχωρήσει στην πάγια θέση της Χρυσής Αυγής και του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για το ζήτημα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

ΠΗΓΗ