Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατά την σημερινή Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε τον φωτογραφικό νόμο των Τυχερών Παιχνιδιών, που παραχωρεί αποκλειστικό δικαίωμα στον ΟΠΑΠ, ενώ διαιωνίζει το μονοπώλιό του στην αγορά.

Διερωτόμαστε τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη νομοθεσία και την υπερασπίζονται κάποιοι τόσο έντονα; Η κατάλληλη διαδικασία για να εξασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, με στόχο την αύξηση των εσόδων στα κρατικά ταμεία, ήταν η διεξαγωγή ανοικτού διαγωνισμού με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πιθανών επενδυτών.

Διερωτόμαστε κατά πόσο ισχύουν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι άτομα που συνέταξαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρευρέθηκαν σε εκδήλωση του ΟΠΑΠ στην Αθήνα, με την εταιρεία να καλύπτει τα έξοδα του ταξιδιού τους.

Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταψηφίσαμε την εν λόγω νομοθεσία και καταγγέλλουμε δημόσια ότι γίνεται προσπάθεια εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Σε καμία περίπτωση δεν θα συμβιβαστούμε, ούτε θα συμπράξουμε σε μια τέτοια κατάσταση. Μέσα από τις ορθές διαδικασίες και με πλήρη διαφάνεια πρέπει να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)