Εδώ και αρκετό καιρό και πιο συγκεκριμένα από τις 11 Ιουλίου του 2017, οι Βουλευτές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είχαν καταθέσει πρόταση για να θεσπιστεί κατώτατο όριο μισθού σε όλα τα επαγγέλματα, για να καλυφθεί ένα τεράστιο κενό που υπήρχε διαχρονικά.

Μάλιστα, στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές, βλέποντας ότι η πρόταση του Κινήματός μας είχε τεράστια λαϊκή απήχηση, υιοθέτησαν όλα τα επιτελεία των υποψηφίων την πρόταση μας, παρουσιάζοντας την και ως δική τους πρόταση. Ακόμα και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ που δεν αποδεχόταν ούτε καν να ανοίξει την επιστολή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), του οποίου μας διαφεύγει το όνομα σήμερα, είχε αντιγράψει την συγκεκριμένη θέση μας.

Σήμερα, μετεκλογικά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, δια της Υπουργού της, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, έρχεται να φέρει την συγκεκριμένη πρόταση σε νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι «η εισαγωγή του εθνικού κατώτατου μισθού είναι αναγκαία».

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι θα γίνει διάλογος για την εφαρμογή ενός εθνικού κατώτατου μισθού, ενώ σημείωσε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των λόγων για τους οποίους δεν θεσμοθετήθηκε ακόμα.

«Όπως οδεύουμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης ελπίζουμε και θέλουμε να εφαρμοστεί ένας εθνικός κατώτατος μισθός», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι κάτι που θα βοηθήσει στο να αντιμετωπιστεί η ανεργία, αλλά και να τερματιστεί η εκμετάλλευση των νεών εργαζομένων».

Χαιρόμαστε που έστω και με αρκετή καθυστέρηση η πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) υιοθετείται και προωθείται, έστω και μέσω άλλων οδών, δηλαδή ως νομοσχέδιο από το Υπουργείο, όμως ακόμα και έτσι ευελπιστούμε να βοηθήσει ευρύτερα την κοινωνία και τον λαό μας που τόσο το έχει ανάγκη.