Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων Μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και της υποδοχής της Ιερής εικόνας του Αγ. Γεωργίου του Χαλιναρά στη Πάφο, αντιπροσωπεία της Ε.Ο Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε συνάντηση με εκπροσώπους των Ποντιακών Σωματείων της περιοχής, όπου υπήρξε μια όμορφη συζήτηση, ενώ  το κίνημά μας τους δώρισε μια σημαία την οποία οι αδελφοί Πόντιοι κράτησαν ψηλά στην παρέλαση που συνόδευσε την εικόνα στην Πάφο. Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Χαλιναρά, είναι μια εικόνα που αποτελεί σύμβολο αγώνα για τους Ποντίους και μεταφέρθηκε το 1923 από την Αργυρούπολη στην Ελλάδα.

 

Μάλιστα, στελέχη της Ε.Ο Πάφου παρέστησαν στα χθεσινά εγκαίνια του Ποντιακού σωματείου «Αγ. Γεώργιος» όπως και στον εσπερινό που ακολούθησε στη εκκλησία Αγ. Γεωργίου Αγριδιών που εκτίθεται για προσκύνημα η Ιερή εικόνα.

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τους ήρωες αλλά και τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ελλήνων του Πόντου, στο προαύλιο του ναού. Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), στεφάνι κατέθεσε το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Μιχάλης Μιχαήλ.

Οι Έλληνες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στέκονται στο πλευρό των αδελφών μας Ποντίων οι οποίοι σφαγιάσθηκαν και εκδιώχθηκαν βάρβαρα από τις ορδές του Κεμάλ Αττατούρκ. Έχουμε καθήκον να κρατάμε αναμμένη την φλόγα του Ελληνισμού και να μην ξεχνάμε τις αλύτρωτες πατρίδες που αναζητούν δικαίωση.

Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ!