Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημά έχει γίνει ο εφιάλτης του ενδιάμεσου χώρου, που φιλοξενεί ένα συνονθύλευμα απόψεων και εκφράσεων μέσω των κομμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτόν.

Η τεράστια εκλογική επιτυχία που σημείωσε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, σε συνάρτηση με την ραγδαία και συνεχή άνοδο που παρουσιάζει το Κίνημά μας μετεκλογικά, με τις δημοσκοπήσεις να μας παρουσιάζουν ότι χτυπούμε με αξιώσεις μια θέση στην επόμενη ευρωβουλή, έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου.

Πιο συγκεκριμένα ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Παπαδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ανέφερε ότι, «Αν είναι να μπούμε στη λογική για να αποφύγουμε το να πάρει την έδρα το ΕΛΑΜ να συμμαχήσουμε και με τον διάβολο ας πάμε να κάνουμε συμμαχία με τα άλλα μεγάλα κόμματα», σημείωσε τονίζοντας πως όμορος δύναμη με την ΕΔΕΚ είναι οι Οικολόγοι και υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι διαφορετικό να στηρίζεις έναν υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές όπου μπορείς να βρεις τις ελάχιστες συγκλίσεις και πολύ διαφορετικό να κατεβαίνεις με κοινό ψηφοδέλτιο.

Να θυμίσουμε και προηγούμενο δημοσίευμα μας, ότι στον ενδιάμεσο χώρο κάνουν σκέψεις αλλά και επαφές για να εξετάσουν κοινό ψηφοδέλτιο με σκοπό να διατηρήσουν την έδρα στην Ευρωβουλή. Γι’ αυτό άρχισαν ήδη επαφές μεταξύ των κομμάτων, ΕΔΕΚ, Οικολόγων, Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών, με το ΔΗΚΟ να βρίσκεται εκτός, αλλά χωρίς να αποκλείεται και η δική του συμμετοχή, αφού ο στόχος είναι κοινός. Να αποτρέψουν το ενδεχόμενο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να πατήσει πόδι στην Ευρωβουλή.

Όλοι αυτοί όμως υπολογίζουν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν την θέληση του λαού. Ο λαός, όχι μόνο στρέφεται μαζικά προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, αλλά ταυτόχρονα γυρίζει την πλάτη του σε όλα αυτά τα κόμματα που σήμερα προσπαθούν μάταια να αντιγράψουν τις θέσεις του ΕΛΑΜ. Όλοι αυτοί έχουν δοκιμαστεί διαχρονικά από τον λαό και απέτυχαν παταγωδώς.

Ότι και να κάνουν, όποιο συνασπισμό και να δημιουργήσουν, ένα είναι το σίγουρο, ότι το ρυάκι δυνάμωσε και έγινε χείμαρρος που θα παρασύρει στο πέρασμα του το παλαιοκομματικό κατεστημένο. Η νέα εκλογική επιτυχία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι αναπόφευκτη, γιατί ο λαός έμαθε πλέον να ξεχωρίζει τους αληθινούς από τους ψεύτικους.