Πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της αποζημίωσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα κρατικά ταμεία προς την εταιρεία Hermes που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, ως αντιστάθμισμα για την λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν θα υπεισέλθω στην ουσία του ζητήματος, αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων θα λύσει το πρόβλημα και δεν θα υπάρχει ανάγκη να πληρώνεται η εν λόγω αποζημίωση.

Σκοπός του παρόντος άρθρου, όμως είναι να στηλιτεύσει το γεγονός πως το ίδιο ακριβώς κράτος που πληρώνει την συγκεκριμένη αποζημίωση αρνείται πεισματικά την παροχή αντισταθμιστικών στους επηρεαζόμενους Δήμους της Λάρνακας, στους οποίους λειτουργεί ο Διεθνής Αερολιμένας της πόλης.

Πρέπει να γίνει γενικά παραδεκτό πως η Κυβέρνηση οφείλει να «ανταμείψει» τους Δήμους και Κοινότητες που γειτνιάζουν με το Αεροδρόμιο αφού ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μας μετώπου είναι δεσμευμένο ενώ οι πολεοδομικοί περιορισμοί που ισχύουν στην περιοχή εμποδίζουν την υλοποίηση έργων με πολλαπλά οφέλη.

Εδώ και αρκετούς μήνες το Κίνημά μας έχει καταθέσει πρόταση για την καταβολή 1 ευρώ από κάθε επιβάτη που θα καταβάλλεται προς τους Δήμους της πόλης.

Η είσπραξη του συγκεκριμένου τέλους (municipal tax) μπορεί να προέλθει είτε από τα υφιστάμενα τέλη που επιβάλει η Κυβέρνηση είτε από την επιβολή νέου φόρου. Αυτό θα έχει μικρό κόστος σε κάθε επιβάτη ή στο κράτος αλλά την ίδια ώρα θα ανακουφίσει σημαντικά την οικονομία των Δήμων που περιορίζονται σε διάφορες εκφάνσεις λόγω της ύπαρξης του Αερολιμένα.

Κάτι τέτοιο αποτελεί συνήθης πρακτική στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα:

  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλεται δασμός 13 λιρών ανά επιβάτη ξεχωριστά σε κάθε πτήση που αναχωρεί από τη χώρα.
  • Στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2016 ανακοινώθηκε πως από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο δημοτικός φόρος στα Ιταλικά αεροδρόμιο αυξάνεται από τα 6.50 ευρώ στα 9.
  • Δημοτικό φόρο ανά επιβάτη λαμβάνει επίσης ο Δήμος Λισαβόνας.
  • Στην Ελλάδα επίσης επιβάλλεται το σπατόσημο το οποίο ανέρχεται στα 12 ευρώ ανά επιβάτη και αποτελεί Τέλη Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων, δηλαδή τα πιο πάνω χρήματα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων.Τέλος, γνωστός είναι και ο Περιβαλλοντικός Φόρος που επιβάλλεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γαλλία που από το 1993 επιβάλλει φόρος «θορύβου. Ο φόρος αυτός εισπράττεται από κάθε αεροπλάνο που προσγειώνεται και τα έσοδά του διατίθενται για βοήθεια των κατοίκων που έχουν σπίτια γύρω από το αεροδρόμιο.

Κλείνοντας, θεωρώ πως με βάση το ζήτημα της αποζημίωσης προς την Hermes ως αντισταθμιστικό για την παράνομη λειτουργία του αεροδρομίου της Τύμπου οφείλουμε ως πόλη να διεκδικήσουμε δυναμικά αυτό το δικαίωμα που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας, σε διάφορες πτυχές. Την ίδια ώρα που το κράτος παραχωρεί ανούσιες αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων, κλείνει την πόρτα σε μία ολόκληρη πόλη.

Σωτήρης Ιωάννου
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)