Σχετικά με το ψήφισμα που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της συνεδριάσεως της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία ενημερωθήκαμε όλοι.

Για αυτό που δεν έχουμε ακούσει όμως είναι για τις τροπολογίες που κατέθεσε ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής Harald Vilimsky εκ μέρους της πολιτικής ομάδας της Ευρώπης των Εθνών και των Ελευθεριών (ENF), της Marine Le Pen. Συγκεκριμένα το ENF κατέθεσε πέντε τροπολογίες σχετικά με το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και για την τουρκική προκλητικότητα. Δυστυχώς, καμία από τις συγκεκριμένες τροπολογίες δεν υπερψηφίστηκε.

Μία από τις πέντε τροπολογίες που κατέθεσε το ENF ψηφίστηκε ονομαστικά (Roll call vote) έτσι μπορούμε να δούμε πως ψήφισαν όλοι οι Ευρωβουλευτές. Η συγκεκριμένη τροπολογία ήταν η υπ’ αριθμό 5 η οποία κατά λέξη λέει: «καλεί τα κράτη μέλη να θέσουν χωρίς καθυστέρηση οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση της Τουρκίας στην ΕΕ· ζητεί την οριστική αναστολή των προενταξιακών κονδυλίων·».

Και οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές (Λευτέρης Χριστοφόρου του ΔΗΣΥ, Νεοκλής Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Παπαδάκης της ΕΔΕΚ, Κώστα Μαυρίδης του ΔΗΚΟ και η Ελένη Θεοχάρους της Αλληλεγγύης) καταψήφισαν την συγκεκριμένη τροπολογία.