Πραγματοποιήθηκε χθες, όπως κάθε Παρασκευή στα κατάμεστα Πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ομιλία ιστορικού περιεχομένου και στην συνέχεια ανασκόπηση της Πολιτικής Επικαιρότητας.

Αρχικά, η συναγωνίστρια Μαρία Ευαγγέλου αναφέρθηκε στο ολοκαύτωμα των Ελλήνων στην Νάουσα από τους Τούρκους τον Απρίλιο του 1922, που αποτελεί άλλο ένα φρικιαστικό έγκλημα που καταρρίπτει τον μύθο της ελληνοτουρκικής φιλίας που ορισμένοι επιχειρούν να προωθήσουν.

Επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Φοίβος Αλκιβιάδης ενημέρωσε τους συναγωνιστές για την πρόταση που έχει καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά την μετονομασία του πάρκου στην οδό Λυκαβηττού στην Νέα Εκάλη προς τιμή του ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας, Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Εν συνεχεία ο Επαρχιακός Λεμεσού αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του δείπνου Αναστασιάδη – Ακιντζί και στην διάνοιξη κι άλλων οδοφραγμάτων, που θα δώσουν περεταίρω ώθηση στην οικονομία της κατοχής. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν οι ηρωομάρτυρες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού, που αποτελεί ύβρη στην μνήμη τους. Τόνισε ότι το άμεσο κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων αποτελεί πάγια θέση του ΕΛΑΜ, που θα συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.