Δυστυχώς, ένα από τα αποτελέσματα του δείπνου Αναστασιάδη-Ακιντζί είναι η απόφαση για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων της Λεύκας – Απλικίου και της Δερύνειας.

Για εμάς, ως Κίνημά, είναι ξεκάθαρο ότι τα οδοφράγματα αποτελούν σημαντικό χρηματοδότη του κατακτητή, γι’ αυτό θα πρέπει να κλείσουν άμεσα.

Από το 2003 που άνοιξαν οδοφράγματα, έως και σήμερα, ο μόνος που έχει πληγεί είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και η οικονομία της. Να θυμίσουμε μόνο ότι προτού ανοίξουν τα οδοφράγματα, η οικονομία των κατεχομένων βρισκόταν σε τραγική κατάσταση.

Σήμερα, βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, αφού όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε εισροή εκατοντάδων  εκατομμυρίων ευρώ, ενώ χιλιάδες τουρίστες περνάνε μέσω των οδοφραγμάτων στις κατεχόμενες περιοχές στηρίζοντας την κατοχή.

Θέλουμε, εν τέλει, να κλείσουν τα οδοφράγματα που τραυματίζουν την κοινωνία μας με το παράνομο εμπόριο, που δηλητηριάζουν την νεολαία μας με ναρκωτικά πολύ πιο εύκολα, και υποβαθμίζουν την ίδια την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, πέραν του ότι θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή και στον μαρασμό της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, αποτελεί, παράλληλα, ύβρη απέναντι στους ήρωές μας Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού που δολοφονήθηκαν από του Τούρκους σε εκείνο ακριβώς το σημείο.

Να υπενθυμίσουμε σε όσους έχουν ξεχάσει ότι ο λόγος που δεν υπήρξε ανέγερση μνημείου εδώ και 22 χρόνια είναι η απαράδεκτη δικαιολογία ότι θα διαταραχθούν οι σχέσεις των δύο κοινοτήτων.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε παλαιότερα στον πατέρα του Σολωμού Σολωμού ότι η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας είναι λαϊκή απαίτηση.

Τις επόμενες μέρες, ο κύριος Αναστασιάδης θα διαπιστώσει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ποια είναι η λαϊκή απαίτηση.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα σταθεί εμπόδιο σε αυτήν την κίνηση και σύντομα θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)