Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και χθες 13/4, στα κατάμεστα Πολιτικά Γραφεία της Ε.Ο. Λεμεσού διεξήχθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες τόσο ιστορικού περιεχομένου, αλλά και σχετικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Αρχικά τον λόγο έλαβε το στέλεχος της Επαρχιακής Επιτροπής Πέτρος Αυγουστή, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή από τα Ίμια του 1996 και τον Σμηναγό Ηλιάκη το 2006 στον Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, όπου πιστοί στο καθήκον τους οι Έλληνες Αξιωματικοί θυσίασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο.

Παράλληλα, ο συναγωνιστής τόνισε την ανεπάρκεια του Ελλαδικού κράτους, όπου οι κατά καιρούς κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν την ίδια τακτική, αυτή του ραγιά, υποχώρησαν στις τουρκικές προκλήσεις, παραπλανώντας τον λαό στην προσπάθειά τους να συντηρήσουν μια δήθεν ελληνοτουρκική φιλία. Καταλήγοντας ανέφερε ότι οι Έλληνες Εθνικιστές θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια και υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας θα δικαιώσουμε τις θυσίες των ηρώων.

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε ο Επαρχιακός Λεμεσού Στέλιος Νεάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, όπου παρά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις που κορυφώνονται τις τελευταίες βδομάδες με την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την πτώση του Mirage 2000-5, ο Ν. Αναστασιάδης επιλέγει να παραστεί την ερχόμενη Δευτέρα σε ένα “κοινωνικό” δείπνο με τον εκπρόσωπο της κατοχής, όπου αναμένεται να προβεί σε νέες υποχωρήσεις. Ο συναγωνιστής τόνισε την κάθετη αντίθεση του ΕΛΑΜ με κάθε ενέργεια που αναβαθμίζει τον ρόλο του κατοχικού εκτρώματος, ενώ ξεκαθάρισε πως αποτελούμε το μοναδικό πολιτικό κόμμα που διαφωνεί με κάθε λύση στην μορφή της ομοσπονδίας.

Παράλληλα, ο συναγωνιστής έκανε αναφορά στα νέα σκάνδαλα που βγαίνουν στην φόρα και αφορούν τον συνεργατισμό, όπου εμπλέκονται πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, καθώς στον βωμό των μεγάλων συμφερόντων θυσιάζονται τα συμφέροντα των πολιτών.

Στο τέλος τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στην μνήμη του ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.