Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου υπήρξε ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με το «κοινωνικό» δείπνο της 16ης Απριλίου, μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση, εκφράζοντας την διαφωνία του ΕΛΑΜ με το επερχόμενο δείπνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έξοδο από το Εθνικό Συμβούλιο ΜΟΝΟ το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δια του εκπροσώπου του, συλλυπήθηκε την οικογένεια του Σμιναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος σήμερα πέρασε στο πάνθεον των Αθανάτων.

«Η Ελλάς θρηνεί ακόμη ένα θύμα ενός ακήρυκτου ελληνοτουρκικού πολέμου. Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου πιλότου.

Όσο αφορά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ξεκαθαρίζω ότι ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράσαμε την διαφωνία μας για την διεξαγωγή του δείπνου, καθώς και με οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αναβαθμίζει τον ηγέτη της κατοχής σε ισότιμο συνομιλητή.

Με δεδομένη την στάση του Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και την στάση της Τουρκίας, τόσο στο Κυπριακό, αλλά και στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και στον Έβρο με την φυλάκιση των Ελλήνων Στρατιωτικών, δεν μπορούμε να πάμε σε δείπνο που θα οδηγήσει σε ολέθριες υποχωρήσεις.

Για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι δικοινοτική διαφορά, αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής.»