Στημένο και προσχεδιασμένο το επεισόδιο με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών;

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά όσον αφορά το ιστορικό της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο από τους Τούρκους. Όσοι έχει τύχει να έχουν υπηρετήσει στον Έβρο, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να περάσει τα σύνορα και να μην το καταλάβει.

Πρώτον, γιατί (όπου δεν οριοθετεί τα σύνορα ο ποταμός Έβρος) τα πάντα είναι σημασμένα. Δεύτερον γιατί όπως είναι λογικό θα πρέπει κατά μήκος της συνοριογραμμής να υπάρχει συρματόπλεγμα (ειδάλλως πώς ορίζονται πλέον χερσαίως τα σύνορα μας με την Τουρκία όπου δεν υπάρχει ο ποταμός Έβρος;).

Τρίτον, γιατί στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει δάσος, εκτός από ένα πολύ μικρό σημείο πάνω από τις Καστανιές όπου υπάρχει ένα μικρό δασύλλιο, στο οποίο όμως στα δέντρα υπάρχει σήμανση που καθορίζει τα σύνορα. Όλη η υπόλοιπη περιοχή των χερσαίων μας συνόρων σε αυτή την περιοχή είναι χωράφια, επομένως υπάρχει μεγάλη ορατότητα και είναι αδύνατον να υπάρξει ενέδρα χωρίς λογικά να γίνει αντιληπτή.

Η δε υπόλοιπη συνοριακή μεθόριος κατά μήκος του ποταμού Έβρου και από τις δύο πλευρές είναι αποψιλωμένη ως οφείλει να είναι. Είναι λοιπόν μάλλον αδύνατον κάποιος να περάσει τα σύνορα χωρίς να το καταλάβει ακόμα και αν υπάρχει ομίχλη και 30 πόντοι χιόνι.

Επομένως, το πιθανότερο είναι (αν δεν συμβαίνει κάτι άλλο πιο περίεργο), οι τούρκοι και όχι οι Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν τα σύνορα από κάποιο σημείο και εντός του μικρού δάσους να έστησαν ενέδρα στους δύο στρατιωτικούς μας όπου και τους συνέλαβαν. Αλλά και αυτό να μην έγινε και να πέρασαν πράγματι οι δικοί μας στρατιώτες τα σύνορα, πόσο τυχαίο μπορεί να είναι σε μια τόσο μικρή περιοχή να συλληφθούν κάποιοι την συγκεκριμένη ώρα, αν δεν υπήρχε ήδη στημένη από πριν η ενέδρα για να τους περιμένει στο απολύτως συγκεκριμένο σημείο;

Πολύ «βολικά» δεν είναι όλα αυτά για «κάποιους», ειδικά όσον αφορά την περίπτωση της «ανταλλαγής» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών -αιχμαλώτων πλέον-, με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς που τόσο διακαώς επιθυμεί ο Ερντογάν;

Π.Π.